Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » MS-potilaat tähtäävät Saana-tunturin huipulle

Biogen Finland Oy

MS-potilaat tähtäävät Saana-tunturin huipulle

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2015 klo 08:47
Julkaisija: Biogen Finland Oy

Maailman MS-päivää vietetään tänään keskiviikkona 27.5. 

”Suomalaisten käsitys MS-taudista kaipaa päivitystä”

Joukko suomalaisia MS-tautipotilaita kiipeää heinäkuussa Saana-tunturin huipulle. Retkikuntalaiset ovat kyllästyneitä julkisuuden tapaan esittää MS-tauti: yleensä keskustellaan vain siitä, mitä MS-potilas ei voi tehdä.

 

Kahdeksan suomalaisen MS-tautipotilaan retkikunta kiipeää Saana-tunturin huipulle 8.7.2015. Retkellään joukko haluaa osoittaa itselleen ja muille, että sairaudesta huolimatta elämässä voi tehdä ja saavuttaa paljon.

Ajatus Saana-projektista lähti liikkeelle retkikunnan vetäjältä Kimmo Mäkirannalta.

”Esikuvia tällaisista MS-potilaiden operaatioista löytyy aina maailmanympäripurjehduksesta alkaen. Suomalaiselle MS-potilaiden retkikunnalle Saana-tunturi on mainio valloituskohde. Saanahan sijaitsee ihan Suomen huipulla ja on yli kilometrin korkea. Symboliikkaa riittää”, toteaa vuonna 2011 oman MS-diagnoosinsa saanut Mäkiranta.

Retkikunnan jäsenet Mäkiranta kokosi Facebookin eri MS-potilasryhmien kautta. Kaikilla retkikuntalaisilla on erilaiset hoidot ja sairauden vaihe, mutta joukkoa yhdistää taistelutahto, haaveet ja periksiantamattomuus. MS-Saana-operaatiota tukee MS-taudin potilasjärjestö Neuroliitto sekä lääkeyhtiö Biogen Finland Oy.

 

Vakava sairaus ei estä rikkomasta rajoja

Mäkirannan mukaan suomalaisten käsitys MS-potilaiden arjesta kaipaa päivitystä. ”Ihan samanlaista meidän retkikuntamme eteneminen on kuin muillakin Saanan valloittajilla. Tosin keskinäinen huumorimme saattaa olla vähän normaalia rajumpaa”, Mäkiranta naurahtaa.

Saana-retkikunta lähtee liikkeelle Helsingistä 6.7., ja matkalla Kilpisjärvelle pysähdytään Jyväskylässä ja Oulussa poimimaan kyytiin eri puolilta Suomea tulevia retkeläisiä. Itse Saanan valloitus alkaa 8.7., ja kotiin palataan 11.7.

MS-taudin ikävimpiä puolia on taudin aaltomainen paheneminen, jota ei voi ennakoida etukäteen. Sairaus opettaakin, että haaveet on parempi toteuttaa nyt eikä myöhemmin. Kaikki eivät voi kiivetä Saanalle, mutta aina voi yrittää rikkoa omia rajojaan.

 

 

Lisätietoja:

Retkikunnan vetäjä Kimmo Mäkiranta, puh. 050 512 3359

Neuroliitto: tiedottaja Riikka Juva, puh. 040 773 0757

Biogen Finland Oy: toimitusjohtaja Marco Hautalahti, puh. 0400 493613

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs