Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Movember käynnistyy taas marraskuussa

Syöpäsäätiö

Movember käynnistyy taas marraskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2016 klo 13:35
Julkaisija: Syöpäsäätiö

Marraskuussa on taas aika kasvattaa viiksiä ja kerätä varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä nostaa miesten yleisin syöpä, eturauhassyöpä, puheenaiheeksi.

Syöpäsäätiön järjestämä Movember kerää tänä vuonna rahaa suomalaiseen eturauhassyöpätutkimukseen, jonka tavoitteena on parantaa syöpään sairastuneiden miesten elämänlaatua ja selvittää minkälaisilla hoidoilla saavutetaan syövän hoidossa paras tulos mahdollisimman pienillä haitoilla. Joskus voi riittää, että eturauhasen syöpää jäädään seuraamaan.

Movemberin teemana on Suomessa myös, että eturauhas- ja kivessyövästä pitäisi puhua avoimemmin. Näihin miesten syöpiin liittyy paljon turhaa pelkoja ja häpeää, joka estää miehiä puhumasta ja siten usein myös saamasta tukea - ja jopa diagnoosia.

“Syövällä ja sen hoidoilla on monenlaisia seurauksia, mutta niistä puhuminen on auttanut selviämisessä minua ja läheisiäni”, sanoo eturauhassyöpää sairastava Osmo, 65.

“Kun huomasin 17-vuotiaana kiveksessä patin, kerroin siitä vasta muutaman kuukauden päästä tyttöystävälleni. Siitä muutaman viikon päästä kerroin parhaalle kaverilleni ja sitten vanhemmilleni. Senkin jälkeen kului muutama viikko ennen kuin menin lääkäriin ja silloin syöpä oli jo levinnyt”, kertoo kivessyövän sairastanut Erik, 23.

Tärkein tapa osallistua Movemberiin on lahjoittaminen keräykseen. Keräykseen voi osallistua tekemällä yleisen lahjoituksen tai lahjoittamalla haluamansa henkilön tai joukkueen keräykseen osoitteessa www.movember.com.

Osallistua voi myös perustamalla itse keräysjoukkueen tai liittymällä -joukkueeseen. Se tapahtuu rekisteröitymällä www.movember.com -nettisivustolle Kampanjaa voi tukea myös omilla viiksikuvilla sosiaalisessa mediassa ja kannustamalla kaikkia osallistumaan keräykseen.

Mukaan varainkeruuseen voi lähteä lisäksi liikunnallisten Move-haasteiden muodossa. Movember-kävelyt ovat osoittautuneet hauskaksi ja yhteisölliseksi tavaksi kerätä rahaa yhteisöllisesti. Kampanjaa voi tukea myös omilla viiksikuvilla sosiaalisessa mediassa ja kannustamalla kaikkia osallistumaan keräykseen.

 

Lisätietoja Movember-keräyksestä, eturauhassyöpätutkimuksesta ja Syöpäsäätiön toiminnasta:

Varainhankintapäällikkö Helena Hulkko helena.hulkko@cancer.fi
Syöpäjärjestöjen pääsihteeri Sakari Karjalainen sakari.karjalainen@cancer.fi 0400 818 910
Sisällöntuottaja Anna Korvenoja, Syöpäsäätiö ja anna.korvenoja@cancer.fi

Case-haastattelut: Hanna Kangasniemi, hanna.kangasniemi@kubo.fi
Movember-tapahtumat: Kalle Viira, kalle.viira@kubo.fi

www.syopasaatio.fi

 

 

 

Liitetiedostot

Vuonna 1948 perustettu Syöpäsäätiö on taistellut jo lähes 70 vuotta syöpää vastaan. 

Joka päivä yli 80 suomalaista saa syöpädiagnoosin. Syöpäsäätiön tavoitteena on, että yhä useampi syöpä voitaisiin ehkäistä tai parantaa ja että kukaan sairastunut ei jää yksin. Säätiö on ollut mukana vaikuttamassa siihen, että yhä useampi voittaa vaikean sairauden: kun toiminnan alussa vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa, nykyään jo kaksi kolmesta paranee.

Lahjoitusvaroin toimiva säätiö tukee  kotimaista syöpätutkimusta sekä tarjoaa tukea ja neuvontaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Lisäksi Syöpäsäätiö edistää syövän ehkäisyä ja varhaista toteamista. Varoja ohjataan myös avustuksina vähävaraisille syöpäpotilaille sekä lapsen syöpäsairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille perheille.

Syöpäsäätiö on osa Syöpäjärjestöjä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs