Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Motorisista perustaidoista hyötyvät kaikki – lapset ottakaa mummat ja paapat mukaan liikuntatreeneihin

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Motorisista perustaidoista hyötyvät kaikki – lapset ottakaa mummat ja paapat mukaan liikuntatreeneihin

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2014 klo 16:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Jokainen pystyy harrastamaan liikuntaa, kunhan löydetään oikeat liikkeet ja välineet. Näin uskoo Jyväskylän yliopiston emerituslehtori Erkki Tervo. Hän on pitkän uransa aikana erikoistunut erityisryhmien liikuntaan ja tuottanut muun muassa aihetta koskevaa koulutusmateriaalia. Tervon ajatuksia pääsee kuulemaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Seinäjoen voimistelijoiden järjestämässä tilaisuudessa sunnuntaina 31.8.

Emerituslehtori Erkki Tervo on erikoistunut soveltavaan voimisteluun, jossa jokaiselle voidaan iästä, kunnosta ja liikuntakyvystä riippumatta luoda omat voimisteluliikkeet ja -välineet. Liikuntarajoitteiset, kuurosokeat ja muut erityisryhmät ovat lähellä Tervon sydäntä. Koko uransa ajan yksi hänen tavoitteistaan onkin ollut erityisryhmien liikuttaminen.

– Mietin joskus, keitä kaikkia pitäisi saada voimistelun pariin. Kenelle tästä olisi eniten hyötyä? Niinpä sanoin pienille lasten jumppakerholaisille, että ottakaa seuraavalla kerralla mummot ja papat mukaan. Ja kun pieni sanoo, niin mummot ja papathan tulevat. Näiden ryhmien aloittaessa minä tein ensimmäiset jumppavideon, Erkki Tervo kertoo.

Pitkän uransa aikana Erkki Tervo on tehnyt aiheeseen liittyen runsaasti erilaista koulutusmateriaalia. Hän on kouluttanut asiasta kiinnostuneita henkilöitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kaiken tarkoituksena on ollut edistää ihmisten mahdollisuuksia nauttia liikkumisesta rajoitteistaan huolimatta.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun fysioterapian tutkinto-ohjelman opiskelijat ovat yhteistyössä Seinäjoen voimistelijoiden kanssa suunnitelleet tulevalle kaudelle 2014–2015 kaksi uutta liikuntaryhmää. Sekä erityislasten Motoriikkaliikka-ryhmä että yli 60-vuotiaiden Kuntosäpinät pohjautuvat Erkki Tervon oppeihin.

Sunnuntaina 31.8. kello 12–15 emerituslehtori Erkki Tervo saapuu Seinäjoelle mukanaan pakettiautollinen ideoita ja käytännön harjoituksia jaettavaksi aiheesta kiinnostuneelle. Motorisia taitoja ja kehonhallintaa eri välinen -tilaisuus järjestetään Seinäjoen ammattikorkeakoulun Koskenalan toimipisteen liikuntasalissa (Koskenalantie 17). Tilaisuus on suunnattu opettajille, kasvattajille, seuratoiminnan ohjaajille ja kaikille liikunnasta innostuneille.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Seinäjoen Voimistelijoiden nettisivuilta www.svo.fi.

 

 

Lisätietoa:

Harrastepäällikkö Hymy Larimo-Tullila, Seinäjoen Voimistelijat (h.larimotullila@gmail.com, p. 045 6510 224)

Lehtori Tarja Svahn, SeAMK, Sosiaali- ja terveysala (tarja.svahn@seamk.fi, p. 020 124 5174)

 

Erkki Tervon jumppavideoihin voi tutustua osoitteessa

http://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/sport/eki

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs