Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Metsähallitus kutsuu talkoolaisia saareen: "Jätä maalliset murheet mantereelle"

Metsähallitus

Metsähallitus kutsuu talkoolaisia saareen: "Jätä maalliset murheet mantereelle"

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 10:00
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus kutsuu vapaaehtoisia Pensaskarin talkoisiin kesän alussa. Neljän päivän talkoot järjestetään Perämeren kansallispuistossa 6.-9.6.2016 ja 13.-16.6.2016 ja ovat oiva retriitti pois arjen pyörteistä. Samalla kun osallistut saaressa historiallisen kalastajamiljöön entisöintiin, voit hiljentyä seuraamaan kumpi on nopeampaa Perämerellä, maankohoaminen vai kesän tulo.

Molemmille talkooleireille etsitään neljästä kuuteen reipasta talkoolaista.

Kesään heräävä Perämeren uniikki saaristolaisluonto tarjoaa sykähdyttävät puitteet työskentelyyn ja majoittumiseen. Maalliset murheet jäävät mantereelle, kun Metsähallituksen vene käynnistää moottorin ja ajaa sinut kauas merelle, lähes Ruotsiin rajalle saakka.

Tätä luonnolle ja matkailulle tärkeää työtä tekemällä, pääset harvinaisen konkreettisella tavalla tutustumaan maamme pohjoisimpaan merialueeseen. Talkoot sisältävät vanhan kalastuskulttuuria esittelevän näyttelyn kunnostamista, saaren siistimistöitä, omien ruokien retkikokkailua sekä polkujen kunnostusta luonnonkauniissa Perämeren saaristossa. Päivien askareet ja seikkailut tapahtuvat rangerin opastuksella.

Yöpymiseen on varattu tunnelmallisia majoitustupia toisella erittäin kauniilla saarella, eli Selkäsarven saaressa. Majoitustilojen pelkistettyyn sisustukseen kuuluu peitot, patjat ja tyynyt. Selkäsarven maankuulu saunakin lämpeää talkoiden aikana. Jokainen työpäivä alkaa hiuksia hulmuttavalla, virkistävällä merimatkalla saaresta toiseen.

Metsähallitus vastaa talkoolaisten kuljetuksesta talkoo- ja majoituspaikkoihin Kemistä ja Torniosta. Maksuttomissa talkoissa Metsähallitus tarjoaa myös tarvittavat työkalut, suojavarusteet sekä opastuksen talkootöihin. Leiriläinen vastaa itse omasta ruokahuollostaan sekä majoittumiseen tarvittavasta varustuksesta, kuten lakanoista tai makuupussista.

 

Lisätietoja:
• Perämeren kansallispuistosta: www.luontoon.fi/perameri/luonto

• Lisätietoa talkoista ja ilmoittautumiset:
Keijo Mild
keijo.mild (at) metsa.fi
0400 295724

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs