Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Maailmankuulu Body Worlds Heurekaan

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Maailmankuulu Body Worlds Heurekaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2013 klo 10:26
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE
16.1.2013

Maailmankuulu Body Worlds Heurekaan

Suuren suosion ympäri maailmaa saavuttanut Body Worlds -näyttely havainnollistaa ihmisen anatomiaa, fysiologiaa ja terveyttä aitojen, plastinoitujen ihmisruumiiden ja elimien avulla. Tiedekeskus Heureka tuo näyttelyn ensimmäistä kertaa Suomeen 16.2.–22.9.2013. Maailmalla näyttelyn on nähnyt jo 35 miljoonaa ihmistä yli 70 kaupungissa.

Body Worlds on saksalaisen tohtori Gunther von Hagensin luoma näyttelykokonaisuus, jossa aidot plastinoidut ihmisruumiit ja elimet mahdollistavat ainutlaatuisen tavan tutustua ihmisen anatomiaan. Von Hagens keksi plastinointimenetelmän vuonna 1977 työskennellessään anatomian tutkijana Heidelbergin yliopistossa. Menetelmässä ruumiin nesteet ja rasvat korvataan nestemäisillä muoveilla, jolloin näytteitä voidaan säilöä lääketieteen opetusta varten.

Kaikki Body Worlds -näyttelyssä esillä olevat ruumiit on lahjoitettu tieteen käyttöön lisäämään ihmisten ymmärrystä ihmiskehon monimuotoisuudesta. Lahjoittajat ovat halunneet luovuttaa ruumiinsa näyttelyyn opetustarkoituksiin ja he ovat antaneet suostumuksensa siihen, että heidän ruumiinsa laitetaan esille julkiseen näyttelyyn heidän kuolemansa jälkeen.

- Olemme erittäin ylpeitä, että saamme esitellä Body Worlds -näyttelyn ensimmäistä kertaa Suomessa, toteaa tiedekeskus Heurekan johtaja Per-Edvin Persson. Näyttelyssä voi kurkistaa poikkeuksellisella tavalla ihmisen ihon alle ja oppia paljon anatomiasta ja fysiologiasta.

Heurekaan tuotavan näyttelyn teema on sydän ja sen toiminta (The Story of the Heart). Näyttelyssä on esillä yli 200 aitoa näytettä ja noin 20 kokonaista eri asentoihin aseteltua ihmisruumista. Osa näyttelykohteista havainnollistaa Suomessakin yleisiä terveysongelmia, kuten liikalihavuutta, sydän- ja verisuonitauteja sekä tupakoinnin haitallisia vaikutuksia. Näyttelyssä voi mm. vertailla terveitä keuhkoja tupakoitsijan keuhkoihin. Ihmisen lisääntymisen anatomiaa näyttely esittelee yhdyntää ja sikiön kehitystä kuvaavilla kohteilla, jotka on sijoitettu verhon taakse.

Body Worlds on avoinna kaiken ikäisille. Alle 8-vuotiaille näyttelyyn tutustumista suositellaan aikuisen seurassa.

Heurekassa Body Worlds -näyttelyn pääyhteistyökumppanina on Tekonivelsairaala Coxa Oy.


Lisätietoja:

Projektipäällikkö Sami Pihkala, puh. 040 9015 367, sami.pihkala@heureka.fi

Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Viestintäjohtaja Heli Ainoa, puh. 040 9015 295, heli.ainoa@heureka.fi

 

www.bodyworlds.com

Kuvia näyttelystä Heurekan kuvapankista: http://kuvapankki.info/heureka/info.php

 

KUTSU TIEDOTUSVÄLINEILLE
16.1.2013

Tervetuloa Body Worlds -näyttelyn tiedotus- ja esittelytilaisuuteen tiedekeskus Heurekaan

perjantaina 15.2.2013 klo 10.00

 

Tilaisuuden ohjelma:

klo 10.00 Tervetuloa, johtaja Per-Edvin Persson, Heureka

klo 10.05 Näyttelyn tuottajan tervehdys, Dr. Angelina Whalley, Physician and Curator of the BODY WORLDS exhibitions

klo 10.15 Näyttelyn esittely, projektipäällikkö Sami Pihkala, Heureka

klo 10.25 Yhteistyökumppanin puheenvuoro, tutkimusjohtaja Antti Eskelinen, Tekonivelsairaala Coxa Oy

klo 10.30 Näyttelyyn tutustuminen

 

Akkreditointi tiedotustilaisuuteen viimeistään torstaina 14.2.2013 klo 16 mennessä täyttämällä ja lähettämällä lomake osoitteessa:

http://www.heureka.fi/portal/suomi/ota_yhteytta/tiedotusvalineille/body_worlds_akkreditointi/

  

Lämpimästi tervetuloa!

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs