Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » LUUSTOTERVEYSILTA ROVANIEMELLÄ

Suomen Luustoliitto

LUUSTOTERVEYSILTA ROVANIEMELLÄ

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 17:01
Julkaisija: Suomen Luustoliitto

Osteoporoosi eli kansakielellä sanottuna luukato on korkeaan kolesteroliin, diabetekseen ja verenpainetautiin rinnastettava kansantauti. 50 vuotta täyttäneistä naisista joka kolmannella ja miehistä joka viidennellä murtuu ranne, nikama tai lonkka osteoporoosin vuoksi.

Osteoporoosi aiheuttaa suomalaisille 36 000 murtumaa vuodessa. Lisäksi jo yli 45-vuotiaiden naisten joka toisen murtuman taustalla saattaa olla osteoporoosi.

Osteoporoosiin liittyville murtumille on ominaista uusien murtumien ilmaantuminen, jos murtuman syitä ei selvitetä eikä niiden hoitoa aloiteta heti. Joka kolmannella murtumapotilaista uusintamurtuma tulee jo vuoden sisällä edellisestä. Pahimmillaan yksittäisellä henkilöllä on voinut olla jopa kymmenen murtumaa, ennen kuin terveydenhuollossa on kiinnitetty huomiota mahdolliseen osteoporoosiin. Tavallisesti nikama- ja rannemurtuma ennakoivat kohtalokasta lonkkamurtumaa, joka olisi todennäköisesti vältettävissä ajoissa aloitetulla osteoporoosin hoidolla.

 – Jotta osteoporoosia voi ennaltaehkäistä tai jotta sitä voi hoitaa, on tärkeää tietää perusasiat luustoterveydestä. Koskaan ei ole liian myöhäistä hoitaa luustoterveyttään, muistuttaa Luustoliiton toiminnanjohtaja Ansa Holm. Luustoterveydestä alustavat Rovaniemellä torstaina 4.12.2014 klo 17.30 luustoneuvoja Pauliina Tamminen ja toiminnanjohtaja Ansa Holm Suomen Luustoliitossa. Kyseessä on maksuton yleisöluento, paikkana on Hotel Santa Claus.

 Koskaan ei ole liian myöhäistä hoitaa luustoterveyttään.

 Lisätietoja

toiminnanjohtaja Ansa Holm

Suomen Luustoliitto ry

050 303 8129

ansa.holm@luustoliitto.fi

 

LUUSTOTERVEYSILTA

to 4.12.2014 klo 17.30–18.30 Hotel Santa Claus, Korkalonkatu 29, Rovaniemi

Alustajina luustoneuvoja Pauliina Tamminen ja toiminnanjohtaja Ansa Holm,
Suomen Luustoliitto ry

Vapaa pääsy

 TERVETULOA

 

 

Liitetiedostot

Suomen Luustoliitto ry on valtakunnallinen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestö, joka yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa edistää kansalaisten luustoterveyttä ja yleistä hyvinvointia. Luustoliiton tarkoituksena on lisätä tietoutta luustosta sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa vähentää osteoporoosin, kaatumisten ja luunmurtumien ilmaantuvuutta. Luustoliitto pyrkii turvaamaan luustokuntoutujille varhaisen tutkimuksen, hyvän hoidon ja toimivan kuntoutuksen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs