Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Löylynhenki-palkinto Tampereen Rajaportin saunalle

Suomen Saunaseura ry

Löylynhenki-palkinto Tampereen Rajaportin saunalle

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2013 klo 13:00
Julkaisija: Suomen Saunaseura ry

Suomen Saunaseura myöntää vuosittain Löylynhenki-tunnustuspalkinnon suomalaisen saunakulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tänä vuonna tunnustus annetaan tamperelaiselle Rajaportin saunalle. Yli sata vuotta Pispalassa toiminut Rajaportin sauna on selvinnyt vaikeistakin kohtalon vuosista. Nyt sen löylyistä ja tunnelmasta nauttivat niin paikalliset kuin kaukaakin tulevat saunojat.

Rajaportin sauna on yksi harvoista yleisistä saunoista maassamme. Se on kortteli-kivisaunana lajityyppinsä ainoa Tampereella, jossa parhaimmillaan on toiminut reilusti toista sataa yleistä saunaa.

Suomen Saunaseura onkin huolestunut yleisten saunojen häviämisestä maassamme. Suomalaisilla ja maassamme vierailevilla turisteilla pitää olla mahdollisuus aitoon saunakokemukseen. Kaupunkien, kortteleiden ja kylien saunakulttuuri on herätettävä uudelleen henkiin.

Yleinen sauna on erinomainen ja luonteva paikka sosiaaliselle kanssakäymiselle. Terve saunominen helpottaa stressiä ja vahvistaa hyvinvointia.

Sauna on osa suomalaista identiteettiä. Se pitää osata hyödyntää niin kaupallisesti, kulttuurisesti kuin imagollisesti. Yleiset saunat voivat olla tulonlähteenä paikallisille sauna-alan yrittäjille ja saunayhdistyksille.

Ensimmäisen kerran Löylynhenki-palkinto myönnettiin vuonna 1988.

Viime vuonna sen sai arkkitehti Pekka Tommila, joka on tehnyt poikkeuksellisen pitkän ja monipuolisen uran suomalaisen saunakulttuurin vaalijana ja edistäjänä.

Vuonna 2011 palkittuna oli kollektiivisesti suuri joukko saajia: saunadiplomatia ja saunadiplomaatit. 2010 palkinnon saivat ohjaajat Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen elokuvastaan Miesten vuoro.

Kesäkuun toisena lauantaina vietetään kansallista saunapäivää, joka on myös liputuspäivä. Suomen lisäksi päivää vietetään Baltian maissa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Lisätietoja

Ben Grass, Suomen Saunaseuran johtokunnan puheenjohtaja, gsm 050 375 8899, ben.grass@kolumbus.fi

Pirjo Irmeli Korhonen, Suomen Saunaseuran Tutkimus- ja kulttuuritoimikunnan puheenjohtaja, gsm 040 584 1686, pirjo-irmeli.korhonen@ttl.fi

www.sauna.fi

Ari Johansson, Pispalan saunayhdistyksen puheenjohtaja, gsm 040 737 0104, rajaportti@pispala.fi

Veikko Niskavaara, Rajaportin saunan isännöitsijä, gsm 040 776 5198, rajaportti@pispala.fi

www.rajaportinsauna.fi

 

 

Suomen Saunaseura ry on 75-vuotias. Seuran tarkoituksena on muun muassa suomalaisten saunaperinteen vaaliminen, saunan tuntemuksen syventäminen sekä tutkimus- ja julkaisutoiminta.

Saunaseuran Saunatalo sijaitsee Helsingissä, Lauttasaaren Vaskiniemessä. Seuralla on noin 4 100 jäsentä. Suomen Saunaseura on kansainvälisen saunaliiton, International Sauna Association ISA:n jäsen

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs