Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Lopeta ja voita –kisa ratkesi: Lapset ovat iloisia, ettei äiti enää polta

Suomen ASH ry

Lopeta ja voita –kisa ratkesi: Lapset ovat iloisia, ettei äiti enää polta

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 12:00
Julkaisija: Suomen ASH ry

Vantaalainen Maj-Len Rantamäki stumppasi keväällä ja päätös on pitänyt: hän vei voiton vuoden 2014 Lopeta ja voita –tupakoinnin lopettamiskilpailussa.

Tänä vuonna Lopeta ja voita –kisassa arpa suosi vantaalaista Maj-Len Rantamäkeä, 42. Rantamäki on tupakoinut askin päivässä yli 15 vuotta ja yrittänyt lopettaa muutaman kerran aiemmin ennen kilpailuun osallistumista.

- Aikaisemmin kimmokkeena lopettamisessa toiminut äitiys, mutta nyt motivaatio piti löytää itsestäni ja omasta terveydestäni, Rantamäki sanoo.

Rantamäen mukaan alussa ajatukset pyörivät täysin tupakan ympärillä. Vaikeimpia olivat sosiaaliset tilanteet sekä stressaavat hetket – mutta myös aamut.

- Lopetin alussa aamukahvitkin, jotta aamu ilman tupakkaa olisi helpompi sietää. Tupakka ja kahvi kuuluivat minusta yhteen.

Tärkeä tuki lopettamisessa oli perhe.

- Mies on kannustanut 110-prosenttisesti alusta asti. Hän on itsekin lopettanut tupakoinnin vasta muutama vuosi sitten ja tietää siksi, mitä olen käynyt läpi. Lapset ovat olleet iloisia, ettei äiti enää polta ja haise pahalta, Rantamäki kertoo.

Rantamäelle luovutetaan 3000 euron palkinto tänään keskiviikkona 3.12.2014 valtakunnallisten Tupakka ja terveys -päivien yhteydessä Helsingissä.

Lopeta ja voita 2014 –kilpailun osallistujien oli oltava ilman tupakkaa ja tupakkatuotteita tai -jäljitelmiä 1.6.-30.11.2014. Kilpailu keräsi yhteensä 1300 osallistujaa. Heistä hieman yli puolet oli naisia. Kilpailu tavoitti työelämässä olevien lisäksi myös runsaasti työttömiä, opiskelijoita ja eläkeläisiä. Valtaosa osallistujista oli yrittänyt lopettaa tupakoinnin ainakin kerran aiemmin. Yli 90 prosenttia aikoi jatkaa tupakatta myös kilpailun päätyttyä.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus järjestää Lopeta ja voita –kilpailun vuosittain. Lisätietoja kilpailusta: www.lopetajavoita.fi

Lisätiedot Lopeta ja voita –kilpailun projektipäällikkö Eeva Riitta Vartiainen, puh. 040 748 3243, eeva-riitta.vartiainen@hengitysliitto.fi

Suomen ASH on vuonna 1989 tupakkapolitiikan kehittämiseen perustettu kansanterveysjärjestö ja yhteistyöverkosto. Toimintamme painottuu tupakkatuotteiden käytön loppumiseen ja aloittamisen ehkäisyyn, tavoitteenamme on Savuton Suomi 2040. Olemme mukana ehkäisevän päihdetyön verkostossa ja hallinnoimme Savuton Suomi 2040 -hanketta. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs