Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Let’s #BeActive – Euroopan urheiluviikko kannustaa suomalaisia liikkumaan

Lappeenrannan kaupunki

Let’s #BeActive – Euroopan urheiluviikko kannustaa suomalaisia liikkumaan

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 09:50
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin Pontuksen, Skinnarilan ja Ylämaan koulut ovat mukana Euroopan urheiluviikossa.

Skinnarilan koulu toteuttaa Euroopan urheiluviikolla uuden opetussuunnitelman mukaista monialaista oppimiskokonaisuutta ”Olympialaisten hengessä”. Koulussa käsitellään teemaa paitsi liikunnan myös olympia-aatteen mukaisten teemojen, kuten suvaitsevaisuus ja toisten kunnioittaminen, parhaansa yrittäminen sekä useiden oppiaineiden näkökulmasta.

Teemakokonaisuus avattiin jo 8.9., jolloin koko Skinnarilan koulu osallistui olympiateeman avajaisiin. Esillä oli myös Euroopan urheiluviikon lippu. Oppilaita kannustettiin liikuntaviikon mukaisesti nauttimaan liikunnasta. Koulussa sytytettiin olympiatuli  ja oppilaiden sekä opettajien edustaja vannoivat olympiavalan.

Oppilaat olivat pukeutuneet luokittain olympiarenkaiden väreihin. Avajaiset päättyivät Stop koulukiusaamiselle -tanssiin. Varsinaiset olympialaiset pidetään Kimpisessä Euroopan urheiluviikolla ke 14.9. Oppimiskokonaisuus jatkuu koulussa vielä lokakuun ajan.

Pontuksen koulu puolestaan toteuttaa liikuntaa ja leikkimieltä Lauritsalan kentällä lauantaina 10.9. yhdessä oppilaiden, henkilökunnan ja vanhempien kanssa. Samoin Ylämaan koulu viettää koko koulun liikuntapäivää 10.9. Euroopan urheiluviikon merkeissä.

Toista kertaa vietettävä Euroopan urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Viikolla kannustetaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. 

"Viimevuotinen teemaviikko onnistui yli odotusten. Sen mallia seuraten haluamme osoittaa, että jokainen voi ikään, taustaan ja kuntoon katsomatta yhdistää liikunnan arkeensa. Yhteistyöllä saamme liikuntaharrastuksen jälleen nousuun Euroopassa", sanoo urheiluasioista vastaava EU-komissaari Tibor Navracsics.

Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin. Ohjelmassa on 12 tapahtumaa, jotka liikuttavat lähes 100 000 lasta ja nuorta eri puolilla Suomea. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman alueellisten verkostojen kanssa. Tämän lisäksi monet paikalliset koulut järjestävät oppilaille toimintaa.

Euroopan urheiluviikon 2016 viralliset avajaiset pidetään Košicessa Slovakiassa 10. syyskuuta. Suomessa Euroopan urheiluviikkoa vietetään 10.–16. syyskuuta 2016.

Lisätietoja:
Mari Routti
perusopetusjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 8372646, mari.routti@lappeenranta.fi 

www.cimo.fi/ewos

www.liikkuvakoulu.fi

http://ec.europa.eu/sport/week/index_en.htm 

Euroopan urheiluviikko rahoitetaan osaksi Erasmus+ -ohjelman tuella ja sen kansallisena yhteyspisteenä toimii Suomen Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto CIMO. Erasmus+ -ohjelmasta on mahdollisuus hakea rahoitusta liikunnan ja urheilun yhteistyöhankkeille. 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs