Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Lappeenranta on mukana Lasten Liike -pilottihankeessa

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenranta on mukana Lasten Liike -pilottihankeessa

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2015 klo 10:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Fazer ja Valo käynnistävät syyskuussa valtakunnallisen pilottihankkeen, joka tarjoaa alakoululaisille liikunnallista ohjattua toimintaa koulupäivän jälkeen. Lappeenrannassa pilottiprojekti toteutetaan Kesämäen ja Lauritsalan kouluissa. 

Lasten Liike on alakoulujen ja seurojen yhteistyössä toteuttama liikunnallinen iltapäiväkerho, johon kaikki lapset ovat tervetulleita. Syksyllä alkavaa pilottihanketta pääsevät testaamaan yhteensä kymmenen alakoulua eri puolilla Suomea. Paikallisista urheiluseuroista mukana ovat Judoseura Kamiza, Lappeenrannan Naisvoimistelijat, Lappeenrannan Taekwondo Seura, Fc LaPa, Viipurin Golf, Seals Basket ja Myllysaari BeachVolley. 

Lappeenrannan kaupungin perusopetusjohtaja Mari Routti iloitsee siitä, että Lappeenranta on päässyt pilottihankkeeseen mukaan. 

− Lappeenrannan peruskouluissa oppilaiden fyysisen aktiivisuuden lisäämiseksi on tehty paljon kehitystyötä kahden edellisen lukuvuoden aikana ja tämä pilottiprojekti tuo jälleen uusia toimintamalleja kokeiltavaksi ja kehitettäväksi, kertoo Routti. 

Lapsille tarjotaan koulusta riippuen kokemuksia voimistelusta, jalkapallosta, pesäpallosta, lentopallosta, koripallosta, kamppailulajeista ja golfista. Lasten liike -kerhotoiminta on osa koulujen toimintaa ja vanhemmille maksutonta. Sekä Kesämäen että Lauritsalan koulussa toteutetaan kaksi 5 viikon kerhokokonaisuutta. 

Kesämäen koululla kerhopäivät ovat maanantai, tiistai ja torstai ja Lauritsalan koululla kerhopäivät ovat tiistai, keskiviikko ja torstai. Ensimmäinen kerhojakso alkaa viikolla 37 ja toinen viikolla 43. Molemmille kerhojaksoille ilmoittaudutaan netissä 25.8.2015 mennessä: www.sport.fi/lastenliike/ilmoittautuminen 

Jokaiseen kerhoon mahtuu mukaan 20 lasta, ja ensisijaisesti kerhot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisvaiheessa vanhemmat voivat valita ilmoittavatko lapsensa 37 vai 43 viikolla alkavaan kerhoon. Varasijalle kuhunkin kerhoon otetaan 5 lasta. Kerhot toteutuvat mikäli kerhoihin on ilmoittautunut 10 lasta. 

Lisätietoa koulujen Lasten liike -toiminnasta www.sport.fi/en/koulu/liikkuva-iltapaiva/lasten-liike-pilottihanke/kerhopaikkakunnat 

Fazer, Valo ja urheiluseurat tuovat lisää liikuntaa koulupäivään

Fazerin ja Valon suunnittelemassa konseptissa alakoululaiset pääsevät tutustumaan erilaisiin urheilulajeihin koulun jälkeen pidettävässä, maksuttomassa iltapäiväkerhossa. Lasten Liike -hanke vastaa tärkeään haasteeseen saada liikunta luontevammin osaksi koulupäivää ja eri toimijat työskentelemään tiiviimmin yhdessä. 

Fazerin, Valon ja kymmenen pilottikoulun lisäksi mukana on iso joukko urheiluseuroja, lajiliittoja ja pilottikoulujen kunnat, joita ovat Helsinki, Lahti, Lappeenranta, Oulu ja Vantaa. Kerhojen ohjauksesta vastaavat pilottikaupunkien paikalliset urheiluseurat. 

− Hankkeen avulla voimme tarjota lapsille mahdollisuuksia kokeilla uusia liikuntalajeja ja tuoda heille lisää mielekästä tekemistä heti koulupäivien jälkeisiin iltapäiviin.  Uskomme, että liikunnalliset iltapäiväkerhot myös lisäävät alakoululaisten yhteisöllisyyttä ja viihtymistä. Meille on tärkeää, että tämä hanke tuo lasten iltapäiviin harrastusmahdollisuuksia lähelle ja valmiiksi tuttuun ympäristöön, mahdollistaen myös enemmän yhteistä aikaa perheiden iltoihin, kuvailee Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum pilottihanketta. 

Toiminta käynnistyy syyskuussa ja kestää kymmenen viikkoa. Yhteensä pilotin piirissä on noin 400 lasta. Pilottihankkeen aikana Fazer ja Valo keräävät kokemuksia, varmistavat toiminnan laadun ja saavat käsityksen toiminnan vaikuttavuudesta. 

Lisätietoja: 

Perusopetusjohtaja Mari Routti, LPR, puh. 040 837 2646
mari.routti@lappeenranta.fi 

Rehtori Jukka Mielikäinen, Lauritsalan koulu, puh. 040 075 3489
jukka.mielikainen@lappeenranta.fi

Rehtori Vesa Räsänen, Kesämäen koulu, puh. 040 535 7933
vesa.rasanen@lappeenranta.fi 

Liisa Eerola, Fazer, puh. 044 710 8860
liisa.eerola@fazer.com 

Viestintäjohtaja Jyrki Kemppainen, Valo, puh. 040 559 7196
jyrki.kemppainen@valo.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs