Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Lappeenrannan kaupunginorkesteri matkaa Liettuaan kutsuvieraana kolmelle musiikkifestivaalille

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginorkesteri matkaa Liettuaan kutsuvieraana kolmelle musiikkifestivaalille

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2016 klo 13:51
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Saimaa Sinfonietta esiintyy Liettuassa 17.8-19.8. kolmella eri musiikkifestivaalilla Tauragessa, Vilnan Kristoforas-festivaalilla ja Pazailis-festivaalilla Kaunasissa.

Kaupunginorkesteria johtaa Vytautas Lukočius ja solistina soittaa liettualainen pianotaiteilija Daumantas Kirilauskas. Konsertin ohjelmassa kuullaan konserttikiertueen ohjelmasta maailmalla menestyksekkään ja erittäin suositun jazzpianisti Chick Corean Pianokonsertto nro 1, jonka esitysoikeudet saadaan vain harvoin.

Konsertissa kuullaan myös Jean Sibeliuksen Suite mignonne ja Kalevi Ahon vangitsevan maaginen Sinfonia nro 14 Rituaaleja djembe ja darabuka-rummuille, gongeille ja kamariorkesterille. Sinfonian lyömäsoitinsoolot soittaa lyömäsoitintaiteilija Jani Niinimäki.

Pianotaiteilija Daumantas Kirilauskas on Liettuan musiikki- ja teatterikoulun dosentti ja lehtori. Hän opiskeli Liettuassa M.K. Čiurlionisin taidekoulussa ja jatkoi opintojaan Salzburgin Mozarteumissa valmistuen sieltä korkeimmin mahdollisin arvosanoin. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Laima Drasutine ja legendaarinen Karl-Heinz Kammerling. Kirilauskas on voittanut useita kansallisia ja kansainvälisiä pianokilpailuja klassisessa musiikissa mutta myös mm. Grand Prix –palkinnon kansainvälisessä Vilnan Jazz improvisaatiokilpailussa vuonna 1992.

Hänen monipuolinen uransa on vienyt konsertoimaan eri puolille Eurooppaa, Kanadaa ja USA:ta esiintyen keskeisissä konserttipaikoissa kuten Mozarteumissa, Tshaikovski-konservatoriossa ja Leipzigin Gewandhaus -konserttitalossa. Hän on esiintynyt kaikkien Liettuan tärkeimpien ammattiorkesterien solistina ja vierailee säännöllisesti eri musiikkifestivaaleilla Kirilauskasin ohjelmisto kattaa teokset Bachin, Händelin ja Beethovenin tuotannosta aina aikamme nykymusiikkiin. Hän on soittanut lukuisia uuden musiikin kantaesityksiä niin soolopianistina kuin eri kamariyhtyeiden jäsenenä. Kirlauskas on levyttänyt viisi soololevyä ja lukuisia kantanauhoja Liettuan radiolle. Kirilauskas opettaa säännöllisesti myös mestari- ja musiikin kesäkursseilla.


Milko Vesalainen
intendentti
Lappeenrannan kaupunginorkesteri/ Saimaa Sinfonietta
040 547 8706

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs