Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » LähiTapiola luo uuden toimintamallin terveyspalveluiden hoitoketjujen lyhentämiseen – Pääkaupunkiseudulla päästään testamaan palvelua ensimmäisten joukossa

LähiTapiola

LähiTapiola luo uuden toimintamallin terveyspalveluiden hoitoketjujen lyhentämiseen – Pääkaupunkiseudulla päästään testamaan palvelua ensimmäisten joukossa

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2014 klo 10:15
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola luo täysin uudenlaisen toimintamallin vapaaehtoiseen henkilövakuuttamiseen.  Yhtenä toiminnan päämääränä on terveyspalveluiden hoitoketjujen lyhentäminen. Tällä tarkoitetaan sitä, että asiakkaat pystytään ohjamaan mahdollisimman nopeasti oikeaan hoitoon sekä tarvittaessa kuntoutukseen.  Hoitoketjua lyhennetään uuden TerveysHelppi-nimisen puhelinpalvelun avulla. Pääkaupunkiseudulla testataan uutta valtakunnalliseksi tarkoitettua mallia.  Pilotti muuttaa vakuutusyhtiön roolia vakuutuskorvausten maksajasta hoitoketjun nopeuttajaksi ja asiakkaiden ’Helpiksi’.

TerveysHelppi-pilotissa tarkoituksena on muuttaa alan perinteistä toimintatapaa. Päämääränä on se, että sairastuessaan asiakas ottaa ensin yhteyttä TerveysHelppi-puhelinpalveluun, josta asiakas ohjataan oikeaan hoitoon.

”Tavoitteena on auttaa entistä paremmin asiakkaitamme muuttamalla rooliamme. Aiemmin vakuutusyhtiön toiminta rajoittui vain sairauden tai tapaturman jälkeisen korvausprosessin hoitamiseen.  Asiakkaamme sairastuessa hän otti itse yhteyttä lääkäriin, ja lääkärissäkäynnin jälkeen hän haki vakuutusyhtiöltä korvauksia”, johtaja Veli-Matti Qvintus LähiTapiolasta kertoo.  

TerveysHelppi-pilotin tarkoituksena on terveyspalveluiden hoitoketjujen lyhentäminen. LähiTapiola ei rakenna omaa sairaalaa, vaan hoidon nopeuttaminen perustuu LähiTapiolan asiantuntemukseen sekä yhteistyöhön eturivin hoitolaitosten kanssa.

LähiTapiolalla on paljon tilastotietoa siitä, miten kauan asiakkaiden parantumiseen kuluu aikaa erilaisten operaatioiden jälkeen. Esimerkiksi olkapääleikkauksesta toipumiseen vaikuttavat mm.hoitoon pääsyn nopeus, oikea hoitolaitos sekä hyvin hoidettu kuntoutus.

”Yhdessä hyvien hoitolaitoskumppaneiden kanssa voimme löytää asiakkaalle oikean terveydenhoidon ammattilaisen ja pystymme ohjaamaan asiakkaan nopeasti hoitoon – tämä taas tarkoittaa sitä, että asiakas saa heti tarvitsemaansa apua ja paranee nopeammin”, johtaja Veli-Matti Qvintus LähiTapiolasta kertoo.

Henkilövakuuttamiseen liittyviä korvauksia maksetaan vuosittain useita satoja miljoonia euroa. ”Tämä on toimintaa, jossa kaikki voittavat – asiakkaamme saa parempaa palvelua sekä hyötyy itse esimerkiksi ansionmenetysten minimoinnin kautta, työnantaja muuan muassa sijaisjärjestelyjen vähentymisenä, LähiTapiola korvauskustannusten alentumisena ja yhteiskunta verotulojen myötä”, johtaja Heikki Pelkonen muistuttaa.

TerveysHelppi ohjaa asiakkaat sopivaan hoitoon

 

LähiTapiola aloittaa TerveysHelppi-nimisen palvelun pilotin helmikuun alussa pääkaupunkiseudulla 3.2.2014–30.6.2014.

Pääkaupunkiseudun alueyhtiön Heikki Pelkosen mukaan palvelulla varmistetaan se, että LähiTapiola on terveysasioissa asiakasta lähellä. ”Nyt asiakkaan apu on puhelinsoiton päässä. Jos asiakas tarvitsee hoitoa, pystymme ohjaamaan hänet pääkaupunkiseudun luotettavilla lääkäriasemille.”

Kun asiakas soittaa TerveysHelppiin, numerossa vastaava terveydenhoidon ammattilainen kuuntelee asiakkaan tilanteen. Puhelun aikana hoitaja arvioi ja neuvoo asiakasta mm. hoidontarpeen suhteen sekä arvioi alustavasti asiakkaan vakuutuksen korvattavuutta kyseisessä tilanteessa. Lisäksi hän neuvoo asiakkaalle sopivan hoitolaitoksen ja varaa hänelle ajan asiakkaan puolesta. Joskus hoitaja voi myös arvioida tilanteen kiireettömäksi ja tällöin asiakas voikin itse päättää jäädä odottamaan rauhassa esimerkiksi flunssan paranemista ja saa tarvittavat hoito-ohjeet.

TerveysHelpissä puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset, eli sairaanhoitajat ja laajan kokemuksen omaavat lähihoitajat. Mikäli konsultaatioihin tarvitaan apua, heidän tukenaan on päiviystävä lääkäri. TerveysHelpin palvelun tuottaa LähiTapiolalle Pihlajalinna-konserniin kuuluva Dextra.

Johtaja Heikki Pelkosen mukaan asiakas voidaan ohjata hyvään hoitoon nopeasti. ”Tarkoitus on, että asiointi terveysasioissa on helppoa, sujuvaa ja vaivatonta. Tätä Pääkaupunkiseudulla asuvat asiakkaamme arvostavat.”

Pilotti on osa LähiTapiolan terveys- ja hyvinvointistrategian toteuttamista. LähiTapiola aloittaa TerveysHelppi-nimisen palvelun pilotin helmikuun alussa kolmen LähiTapiolan alueyhtiön alueella. Palvelua testataan pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa 3.2.2014–30.6.2014.

Pilottiin kuuluvat ne asiakkaat pilottialueilla, joilla on Tapiolasta tai Lähivakuutuksesta hankittu lapsivakuutus, Lähivakuutuksesta hankittu aikuisturva, tai Tapiolasta hankittu Omavara-vakuutus tai lapsiturva-vakuutus.

TerveysHelpin numero on 0206 1000.

http://www.lahitapiola.fi/terveyshelppi

 

LISÄTIEDOT:

Veli-Matti Qvintus johtaja, LähiTapiola, puh. 0400 685 356

Heikki Pelkonen, johtaja, Pääkaupunkiseudun alueyhtiö. puh. 040 512 8621

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs