Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Lääkkeitä määrääville sairaanhoitajille riittää töitä Keski-Suomessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lääkkeitä määrääville sairaanhoitajille riittää töitä Keski-Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2012 klo 09:46
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisäkoulutus näkyy myös palkassa

Uusi koulutus käynnistyy JAMKissa tammikuussa

Keski-Suomi on edelläkävijä sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisoikeuden hyödyntämisessä. Keskeiset työnantajat panostavat hoitajavetoisten palveluiden kehittämiseen ja ohjaavat useita hoitajia Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikön koordinoimaan lääkkeenmääräämiskoulutukseen. Ensimmäiset sairaanhoitajan lisäkoulutuksen läpäisseet sairaanhoitajat, kätilöt ja terveydenhoitajat ovat voineet määrätä lääkkeitä heinäkuusta alkaen.

Kaikki oikeuden saaneet hoitajat työskentelevät kuntasektorilla, sillä koulutuksella halutaan parantaa lääkäripulasta kärsivän julkisen sektorin terveyspalveluja. Keski-Suomessa uusi tehtäväkuva on otettu käyttöön Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin yhteispäivystyksessä, Seututerveyskeskuksessa, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa, Saarikassa, Jämsässä ja Äänekoskella, JAMKin hyvinvointiyksikön asiantuntija Johanna Heikkilä kertoo.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy suosittaa rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden saaneiden palkkaukseen 300–500 euron korotusta. Lääkkeenmääräämisoikeus on yksilöllinen ja sidottu työpaikkaan, joten myös palkkaus mietitään tapauskohtaisesti. Keskisuomalaiset työnantajat ovat ottaneet lisäkoulutuksen tuoman asiantuntijuuden huomioon palkkauksessa.

Haku tammikuussa 2013 käynnistyvään lääkkeenmääräämiskoulutukseen on parhaillaan käynnissä Jyväskylän, Mikkelin ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluissa sekä Laurea -ammattikorkeakoulussa 26.11.asti.   

Hakijoita on riittänyt ja koulutus käynnistyy tammikuussa, Heikkilä toteaa. 

Lisätietoja:
Johanna Heikkilä, asiantuntija, 040 848 8623, etunimi.sukunimi@jamk.fi Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, www.jamk.fi/koulutus

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs