Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Lääketeollisuus ry kannattaa selvitysryhmän esitystä Fimean pysymisestä Helsingissä

Lääketeollisuus ry

Lääketeollisuus ry kannattaa selvitysryhmän esitystä Fimean pysymisestä Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2016 klo 14:17
Julkaisija: Lääketeollisuus ry

Lääketeollisuus ry on tyytyväinen Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean alueellistamista pohtineen jatkoselvitysryhmän esitykseen säilyttää Helsinki Fimean päätoimipaikkana. Selvitysryhmä luovutti raporttinsa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle 9. helmikuuta.

”Keskeisen viranomaisen sijainti on tärkeä kysymys lääkeyrityksille, joista valtaosa sijaitsee pääkaupunkiseudulla sekä Turussa ja Tampereella”, sanoo Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Merikallio.

Fimean toimintojen keskittäminen Kuopioon merkitsisi lisäkustannuksia viraston pääasiallisille asiakkaille eli lääkeyrityksille. Teollisuus maksaa erilaisina lupa- ja valvontamaksuina noin 85 prosenttia Fimean nettomenoista.

Lääketeollisuus ry:n mielestä Fimean päätoimipaikan säilyminen Helsingissä on eduksi Suomelle ja Fimealle kansainvälisessä kilpailussa lääkealan investoinneista.

”Terveysalan kasvustrategian mukaisesti pyrimme lisäämään Suomeen tehtäviä lääkealan investointeja, jotka luovat maahamme talouskasvua ja työpaikkoja. Tämän tavoitteen kannalta selvitysryhmän esittämä ratkaisu on oikea”, Merikallio sanoo.

Lisätiedot:

Jussi Merikallio, toimitusjohtaja

Lääketeollisuus ry

puh: 050 667 48

Lääketeollisuus ry valvoo Suomessa toimivan lääketeollisuuden etuja ja edistää suomalaisten terveyttä tarjoamalla aktiivisesti ratkaisuja terveydenhoidon kehitykseen ja hyvinvointiin. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs