Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Lääkäripalveluyritykset ry mukaan Suomen Yrittäjien hallitustyöskentelyyn

Lääkäripalveluyritykset ry mukaan Suomen Yrittäjien hallitustyöskentelyyn

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2013 klo 08:25
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

LPY:n puheenjohtaja Kari Varkila on valittu Suomen Yrittäjien hallitukseen vuodelle 2014. Varkila pitää valintaansa luottamuksen osoituksena ja tunnustuksena Lääkäripalveluyritykset ry:lle sen tekemästä edunvalvontatyöstä yksityisellä palvelusektorilla ja positiivisena jatkumona alkuvuodesta myönnetylle Vuoden 2012 toimialajärjestö -palkinnolle.

– Yrittäjyys tulee olemaan merkittävässä roolissa suomalaisen terveydenhuollon rakenneuudistuksessa. Lääkäripalveluyrityksissä on paljon terveydenhuollon osaamista, joka olisi hyödynnettävissä julkisten palveluiden rinnalle. Palveluntuottaja-asetelma muuttuu ja siihen on valmistauduttava, toteaa LPY:n puheenjohtaja Kari Varkila.

Toimiminen Suomen Yrittäjien hallituksessa tuo myös arvokasta tietoa kentältä siitä, millaisten haasteiden kanssa terveyspalveluiden tuottajat kamppailevat. Varkila kokee, että hallituspaikka avaa LPY:lle leveämmän väylän ajaa jäsenyrityksilleen tärkeitä asioita laajemmassa mittakaavassa.

– Yrittäjäjärjestöjen kautta voimme osallistua aiempaakin aktiivisemmin keskusteluun pienten ja keskisuurten yritysten asemasta. Tällä hetkellä huolta ja hämmennystä aiheuttavat esimerkiksi PK-sektorin näkökulmasta ylimitoitetut kansalliset tietojärjestelmävaateet sekä uudistusta kaipaavat yksityisen terveydenhuollon lupakäytänteet ja -valvonta-asiat.

Kari Varkila tukee näkemystä, jonka mukaan suomalainen terveydenhuolto pohjautuu tulevaisuudessa työkykyä ylläpitävään ja sairauksia ennaltaehkäisevään toimintaan. Nykyisin hyvin toimiva työterveyshuolto voidaan laajentaa kaikkia koskevaksi elämänterveydenhuolloksi.
– Hyvinvointia ei voi käsitellä pelkästään sairaanhoidollisesta näkökulmasta. Tulevaisuuden visioni on, että hyvinvointipalvelut muodostavat yhden palvelukokonaisuuden, jolloin kansalaisen ei tarvitse enää hankkia hyvinvointia palasina. Tämä edellyttää laajamittaista yhteistyötä kaikkien hyvinvointialan yrittäjien, kuten suun terveydenhuollon, kuntoutuksen ja jopa kuntosaliyrittäjien sekä lääkäripalvelutuottajien kesken, myös Suomen Yrittäjien Hyvinvointi- ja palvelumarkkinoiden valiokunnassa puheenjohtajana toimiva Kari Varkila esittää.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Kari Varkila, puh. 040 834 2032, kari.varkila@koskiklinikka.fi;
Toiminnanjohtaja Ismo Partanen, puh. 040 518 5799, ismo.partanen@lpy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs