Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Lääkäreiden mielestä potilaille riittäisi usein itsehoito

Lääketeollisuus ry

Lääkäreiden mielestä potilaille riittäisi usein itsehoito

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2016 klo 11:27
Julkaisija: Lääketeollisuus ry

Lääkäreiden mielestä potilaat hakeutuvat lääkärin vastaanotolle silloinkin, kun vaiva hoituisi itsehoitolääkkeellä. Yli 60 prosenttia lääkäreistä on sitä mieltä, että potilailta on hävinnyt kyky arvioida omien oireidensa vakavuutta. Tiedot selviävät Lääketeollisuus ry:n TNS Gallupilla teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi puhelimitse 200 lääkäriä.

Suomessa on hiljattain hyväksytty itsehoitoon särkylääke naprokseeni ja migreenin hoitoon käytettävä sumatriptaani. Itsehoitolääkinnän hallittu ja turvallinen laajentaminen tukee osaltaan terveydenhuollon tehostamista. 

”Terveydenhuoltoa voidaan tehostaa ja terveyskeskuksiin kohdistuvaa painetta keventää itsehoitolääkkeiden turvallisella käytöllä.  Näin terveyskeskuslääkäri voi keskittyä nimenomaan lääkärin hoitoa vaativiin sairauksiin ja niiden ehkäisyyn”,sanoo Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Merikallio.

Yli 60 prosenttia Lääketeollisuus ry:n kyselyyn vastanneista lääkäreistä on sitä mieltä, että apteekit osaavat auttaa potilaita arvioimaan, vaatiiko vaiva lääkärikäyntiä. Yli puolet lääkäreistä katsoo myös, että apteekit ovat oikea taho neuvomaan potilasta oikean lääkkeen valitsemisessa.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Jussi Merikallio, Lääketeollisuus ry

puh: 050 667 48

Lääketeollisuus ry valvoo Suomessa toimivan lääketeollisuuden etuja ja edistää suomalaisten terveyttä tarjoamalla aktiivisesti ratkaisuja terveydenhoidon kehitykseen ja hyvinvointiin. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs