Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kysely: Nuoret naiset kaipaavat lisää tietoa ehkäisyvaihtoehdoista

MSD Finland Oy

Kysely: Nuoret naiset kaipaavat lisää tietoa ehkäisyvaihtoehdoista

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2014 klo 13:30
Julkaisija: MSD Finland Oy

Lääkeyhtiö MSD:n teettämän Naisterveys-kyselytutkimuksen mukaan valtaosa naisista on tyytyväisiä tällä hetkellä käyttämäänsä ehkäisyyn. Tyytyväisyys lisääntyy iän ja kokemusten mukana. Nuoret naiset sen sijaan kokevat selvästi muita useammin, etteivät saa tarpeeksi tietoa eri ehkäisyvaihtoehdoista.

Suurin osa naisista vaihtaa ehkäisyä elämäntilanteen muutosten myötä ja näissä tilanteissa eri ehkäisyvaihtojen tunteminen olisi tarpeellista. Läheskään kaikki ehkäisyvaihtoehdot eivät kuitenkaan tule lääkärin kanssa keskusteltaessa esille: ehkäisypillereitä lääkäri on esitellyt 72 prosentille vastaajista, hormonikierukkaa 45 prosentille, ehkäisyrengasta enää 17 prosentille ja ehkäisylaastaria vain seitsemälle prosentille.

Nuoret naiset itse kokevat selvästi muita useammin etteivät saa lääkäriltään tarpeeksi tietoa eri ehkäisyvaihtoehdoista ja niiden vaikutuksista.

Itsenäisiä ehkäisyvalintoja

Naiset ovat varsin itsenäisiä ehkäisyvalinnan tekemisessä. Kaikista ehkäisyä käyttävistä vastaajista 45 prosenttia ilmoittaa tehneensä ehkäisyvalinnan itse, 48 prosenttia yhdessä lääkärin kanssa. Ikäryhmän 25–34-vuotiaat naiset vastaajista peräti 58 prosenttia kertoo valinneensa ehkäisymuodon kokonaan itse.

Kaikista naisista vähän yli puolet käy säännöllisesti gynekologilla, 15–24-vuotiaista vain 30 prosenttia.

Nuoret naiset arkoja kysymään ehkäisystä lääkäriltään

Valtaosa naisista kokee, että ehkäisyasiat on suhteellisen helppo ottaa lääkärin kanssa puheeksi. Nuorille naisille tämä on kuitenkin selvästi vaikeampaa.

Nuoret naiset tuntevat myös, ettei heillä ole tarpeeksi tietoa hormonaalisten ehkäisymenetelmien vaikutuksista.


Onnellisia ja optimistisia naisia

Neljä kymmenestä Naisterveys-kyselyyn vastanneesta naisesta kertoi elävänsä juuri nyt elämänsä parasta aikaa. Kolme kymmenestä uskoo, että parhaat hetket ovat vielä edessä.

Yleisimpiä syitä naisten hyvinvointiin olivat onnellinen parisuhde, lapset ja lapsenlapset, viihtyisä työ sekä mahdollisuus viettää myös omaa aikaa ja toteuttaa itseään.


Naisterveys-kyselytutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö IRO Research. Kyselyyn vastasi yli 1000 eri-ikäistä suomalaista naista (N = 1091).

Lisätietoja:

Yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Lotte Bruns, p. 09 80465219
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@merck.com


MSD toimii paremman elämän puolesta 140 maassa. Pääyhtiömme Merck & Co., Inc:in pääkonttori sijaitsee Whitehouse Stationissa New Jerseyssä, Yhdysvaltojen itärannikolla. Yhdysvalloissa ja Kanadassa meidät tunnetaan nimellä Merck, muualla maailmassa MSD. Resepti- ja itsehoitolääkkeemme, rokotteemme, biologiset hoitomuotomme ja eläinlääkkeemme ovat potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten käytössä kaikkialla maailmassa. Työskentelemme asiakkaidemme kanssa päivittäin, jotta löydämme uusia tapoja ratkaista terveydenhuollon haasteita. Lukuisat yhteiskuntavastuu- ja kumppanuusohjelmamme osoittavat, että olemme omalta osaltamme sitoutuneet tuomaan terveydenhuollon palvelut kaikkien ulottuville.

MSD. Paremman elämän puolesta.


Lisätietoa: www.msd.fi, www.merck.com, www.parempaaelamaa.fi tai www.facebook.com/MSDFinland

06-2015-WOMN-1122951-0000

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs