Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kyamk sai uusia koulutuspaikkoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk sai uusia koulutuspaikkoja

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2014 klo 08:30
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on saanut lisäpaikkoja sosionomi- ja geronomikoulutuksiin. Kotkassa toteutettava  sosionomikoulutus sai 20 aloituspaikkaa tälle ja 15 ensi vuodelle (2015). Kouvolan geronomikoulutukseen lisättiin 20 aloituspaikkaa vuodelle 2015.

 

Aloituspaikkojen lisäys perustuu hallituksen korkeakoulujen hakijasuman purkua koskevan päätökseen. Opetusministeri Krista Kiuru päätti 3000 lisäaloituspaikan jaosta korkeakouluihin vuosina 2014 - 2015. Aloituspaikkojen lisäämisellä ja korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisella pyritään pidentämään työuria ja vähentämään välivuosia nopeuttamalla opiskelijoiden siirtymistä korkeakouluopintoihin.

 

Kyamkin rehtori Petteri Ikonen iloitsee siitä, että opetus- ja kulttuuriministeriö arvostaa Kyamkin koulutusta niin, että arvioi lisäpaikat tarpeellisiksi. Aloituspaikat tulivat sosiaali- ja terveysalalle, joka on Kyamkin parhaiten menstyneitä aloja. Viimeisimmän eli vuoden 2011 työllistymistilaston mukaan Kyamkin sosiaali‐ ja terveysalalta valmistuneiden työllistyminen on valtakunnallisesti paras, 93 %.

 

Kyamk sai AMK-lisäpaikkoja eniten Kaakkois-Suomessa. Kyamkin vuoden 2014 paikat lisätään niin, että keväällä haussa olleeseen sosionomikoulutukseen otetaan sisään opiskelijoita 20 enemmän kuin oli luvattu. Vuoden 2015 paikat kohdistetaan sovitulla tavalla kahteen koulutusohjelmaan.

 

Sosionomikoulutus oli kevään 2014 yhteishaussa Kyamkin vetovoimaisin nuorten koulutus. Ensisijaisia hakijoita oli 248  eli 6.20 hakijaa/aloituspaikka. Myös geronomikoulutuksessa oli hyvä vetovoima, ensisijaisia hakijoita oli 115 (3.83/aloituspaikka).

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa toteutettava sosionomikoulutus on laaja‐alainen. Koulutuksen pedagogiset ratkaisut perustuvat ongelmaperusteiseen oppimiseen ja työelämän integrointiin, mikä antaa koulutukselle mahdollisuuden reagoida herkästi yhteiskunnallisiin muutoksiin. Kymenlaakso on rakennemuutosaluetta, mikä asettaa haasteita alueen sosiaalityölle.

 

Geronomikoulutusta on valtakunnallisesti vähän. Kyamkissa toteutettava geronomin koulutus uudistuu ja keskittyy vanhustyön palveluliiketoimintaan. Koulutus tehdään sosiaali‐ ja terveysalan sekä liiketalouden yhteistoteutuksena.  Ainutlaatuista Kyamkin geronomikoulutuksessa on liikuntapainotteisuus. Koulutus tähtää ikääntyneen väestön terveyden, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseen ja tukee sitä kautta myös työurien pidentämistä.

 

Uudenlaisen koulutuksen tarve on perusteltua, koska julkisten palvelujen yksityistämisen ennakoidaan jatkuvan. Vanhustyön ja palveluliiketoiminnan koulutusta puoltaa myös väestön ikääntyminen ja yhteiskunnan monikulttuuristuminen sekä asiakaslähtöisen ajattelun lisääntyminen palvelutuotannossa ja liiketoiminnassa.

 

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Rehtori Petteri Ikonen, p. 044 702 8200

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs