Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kutsu Sairaanhoitajapäiville

Suomen sairaanhoitajaliitto

Kutsu Sairaanhoitajapäiville

Kutsu.
Julkaistu: 27.02.2014 klo 14:57
Julkaisija: Suomen sairaanhoitajaliitto

Sairaanhoitajapäiviä vietetään jälleen Helsingin Messukeskuksessa 27. - 28.3.2014. Kyseessä on Suomen laajin hoitotyön ammattilaisille suunnattu koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Tänäkin vuonna tapahtuma tarjoaa toimittajille runsaasti ajankohtaisia jutunaiheita.

Sairaanhoitajapäivillä keskustellaan hoitotyön tulevaisuudesta. Puheenvuorot haastavat meitä pohtimaan miten resurssit ja työnjako tulisi järjestää niin, että potilaan paras toteutuu. Kysymme onko palkka ammatin arvo tai onko sairaanhoitajilla sijaa tulevaisuuden terveydenhuollossa. Muutoksen tarpeesta puhuu myös professori Sixten Korkman: Ilman muutosta ei ole tulevaisuutta.

Sairaanhoitajapäivien yhteydessä julkistetaan kaksi uutta kirjaa sekä arvotutkimus

 • Työhyvinvoinnin keinot. Hoitotyön vuosikirja 2014. Vain hyvinvoiva työntekijä ja työyhteisö voivat tarjota laadukasta ja tuottavaa hoitoa. Artikkelikirjassa annetaan tietoa hyvinvointitekijöistä terveydenhuollossa ja kerrotaan, miten työhyvinvointia voidaan kehittää. Kirja sisältää myös uutta tutkimustietoa nuoresta sukupolvesta työelämässä.
 • Sairaanhoitaja Päivi Muma, Päivityksiä Kellokoski – Liberia. Yli 30-vuotisen sairaanhoitajan uran aikana on kertynyt ainutlaatuista kokemusta paitsi Suomesta myös maailmalta: Nicaraguasta, Kambodzasta, Sri Lankasta, Gazasta ja Liberiasta. Kirjassa hän kertoo päiväkirjamaisesti vaiheistaan, valinnoistaan ja työstään sairaanhoitajana. Kirja julkistetaan Sairaanhoitajapäivien alla keskiviikkona 26.3.
 • Taloustutkimumksen selvitys sairaanhoitajien arvomaailmasta. Edellisen kerran arvotutkimus tehtiin vuonna 2011. Silloin selvisi, että koko väestöön verrattuna sairaanhoitajien arvomaailmassa korostuvat modernisti ajattelevat vaikuttajat, syvästi pohtivat ja avarakatseiset ihmiset. Miltä näyttävät sairaanhoitajien arvot tänään?  

Kirjojen arvostelukappaleet: mallu.salkonen@fioca.fi

Vinkki: Kulttuuria Sairaanhoitajapäivillä

 • Mr. Parkinson – näytelmä elämästä parkinsonin taudin kanssa
 • Avajaisissa esiintyy taiteilija Jorma Uotinen. Uotinen on myös tavattavissa Sairaanhoitajaliiton osastolla esityksensä jälkeen.

Tervetuloa!

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan päivien ohjelmaan. Akkreditointi tapahtuu Suomen Messujen verkkopalvelussa osoitteessa: http://www.messukeskus.com/medialle/Akkreditoidu

Alla vielä ohjelmatiivistelmä, koko Sairaanhoitajapäivien ohjelma löytyy tämän viestin liitteenä sekä www.sairaanhoitajaliitto.fi/sairaanhoitajapaivat.

Pressikeskus palvelee toimittajia päivien ajan ja me Sairaanhoitajaliiton viestinnässä autamme mielellämme. Otathan tarvittaessa yhteyttä!

Ystävällisin terveisin

Laura Niemi
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
laura.niemi@sairaanhoitajaliitto.fi
puh. 050 3738602

Twitter: @sairaanhoitajat, #SHpaivat #hoitotyö
Facebook: www.facebook.com/sairaanhoitajaliitto

 

SAIRAANHOITAJAPÄIVIEN OHJELMATIIVISTELMÄ

AVAJAISET

Torstai 27.3. klo 09.30 ­– 11.00

Terveydenhuollon tulevaisuudesta puhuvat
Merja Merasto,Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja
Juhani Eskola,Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja

Avajaisissa luovutetaan jälleen Ihmisen parhaaksi palkinto.
Avajaisten kulttuurista vastaa taiteilija Jorma Uotinen.

KEYNOTE-LUENNOT

Torstai klo 12.30 – 13.15         

Onko palkka ammatin arvo?  Leila Kostiainen,pääsihteeri,STTK

Perjantai klo 8.30 – 9.00

Sairaanhoitajan muuttunut työnkuva. Jaana Laitinen-Pesola, toiminnanjohtaja, Hoiva-alan palveluntarjoajat ry

Perjantai klo 12.30 – 13.15

Onko sairaanhoitajalle sijaa tulevaisuuden terveydenhuollossa? Aki Lindén, toimitusjohtaja, HUS-kuntayhtymä

PANEELI: Pidä huolta potilaasta – Parempaa hoitoa uusilla tehtävillä 

Yhteiskunnallisessa paneelissa keskustellaan sairaanhoitajien työn tulevaisuudesta ja erityisesti uudesta työnjaosta.

Perjantai klo 9.30 – 11.00

Panelistit

 • Johanna Heikkilä, asiantuntija, Jyväskylän AMK
 • Hannele Häkkinen, erityisasiantuntija, Kuntaliitto
 • Martti Kekomäki, emeritusprofessori
 • Anna Suutarla, kansainvälisten asioiden päällikkö, Sairaanhoitajaliitto
 • Merja Mäkisalo-Ropponen, kansanedustaja
 • Tuuli Oinonen, sairaanhoitaja, Hus, Lastenlinna

Paneeliin avaa Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto. Juontajana toimii Tanu Heikkinen Tehystä. Paneelissa on käytössä viestiseinä, jonka avulla yleisö voi ottaa osaa keskusteluun.

NÄYTTELYALUEEN KOLLEGAKAHVILA

Torstai klo 14.30 – 15.30

Mitä työhyvinvoinnista tulee tietää juuri nyt?  

Tuoreen Hoitotyön vuosikirjan 2014 kirjoittajat keskustelevat miten työhyvinvointia voidaan parantaa terveydenhuollossa. Kirjan kirjoittajia ovat mm. professori Marja-Liisa Manka, tietokirjailija ja innovaatiojohtaja Ari Heiskanen, professori Arja Häggman-Laitila, professori sekä johdon ja esimiesten työnohjaaja Pirkko-Liisa Vesterinen.

Torstai klo 15.30 – 16.30

Eurooppalainen terveydenhuolto – Missä mennään?

Eurovaaliehdokkaat keskustelevat suomalaisesta ja eurooppalaisesta terveydenhuollosta. Paikalla mm. Erkki Virtanen (VAS), Johanna Häggman (KESK), Tiina Tuomela (KD), Mauno Vanhala (PS), Sirpa Pietikäinen (KOK), Touko Aalto (VIHR) ja Riitta Myller (SD). Keskustelua vetää Sairaanhoitajaliiton varapuheenjohtaja Marianne Sipilä, joka valittiin viime syksynä myös Euroopan sairaanhoitajajärjestön EFN:n puheenjohtajaksi.

TORSTAIN JA PERJANTAIN RINNAKKAISSESSIOT

Klo 13.30 – 15.00 ja 16.00 –17.30

Toimittajilla on vapaa osallistumismahdollisuus hoitotyön koulutussessioihin. Tule kuulemaan miten teho-osastolla kehitetään potilasturvallisuutta laiteajokortilla, miten väkivaltatilanteita voidaan ehkäistä, miten muistipotilaan elämänlaatua voidaan mitata tai miten kohdataan seksuaalisuus saattohoidossa.  Hyvinvointivaltion tulevaisuudesta puhuu professori Sixten Korkman.

 

Liitetiedostot

Suomen sairaanhoitajaliitto ry on merkittävä terveydenhuollon vaikuttaja sairaanhoitajia koskevissa asioissa. Tehtävänämme on kehittää hoitotyötä, antaa ammatillista tukea je edistää sairaanhoitajien asemaa asiantuntijoina. Sairaanhoitajaliittoon kuuluu lähes 50 000 hoitotyön ammattilaista. Joukossamme on sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

Sairaanhoitajaliiton konserniin kuuluvat myös koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca Oy ja Hoitotyön tutkimussäätiö Hotus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs