Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » KUTSU 19.8.: Alhainen lihasmassa lisää merkittävästi ennenaikaisen kuoleman riskiä

Suomen Akatemia

KUTSU 19.8.: Alhainen lihasmassa lisää merkittävästi ennenaikaisen kuoleman riskiä

Kutsu.
Julkaistu: 08.08.2013 klo 10:47
Julkaisija: Suomen Akatemia

Lihaksistolla ja hyvällä lihaskunnolla on keskeinen merkitys ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Lihaskuntoharjoittelu ehkäisee tehokkaasti sairauksia, kun taas lihaskato ja alhainen lihasvoima lisäävät ennenaikaisen kuoleman riskiä jopa 70–300 prosenttia. Alhainen lihasvoima on jopa suurempi riski terveydelle kuin liiallisen lihavuuden, huomattavasti kohonneen verenpaineen ja kolesterolin aiheuttamat riskit yhteensä.

Suomen Akatemian tutkijatohtori, lihastohtorinakin tunnettu Juha Hulmi kertoo tiedeaamiaisella 19.8. lihasten merkityksestä terveydelle ja perinnöllisen lihasrappeuman hoidosta liikunnan, biologisen lääketieteen ja geeniterapian avulla. Hulmi on muun muassa havainnut, että lääketieteellisen hoidon vaikutukset vaihtelevat suuresti yksilön liikunnallisen aktiivisuuden tai passiivisuuden mukaan.

Tiedeaamiainen järjestetään Suomen Akatemiassa maanantaina 19.8.2013 klo 10:00 – 11:30 kokoushuoneessa Meriahven (Hakaniemenranta 6, Helsinki). Ilmoittautumiset tiedeaamiaiselle torstaihin 15.8. mennessä mieluiten sähköpostitse silja.jarvensivu(at)aka.fi tai puhelimitse numeroon 050 381 4979. Ilmoitathan samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta.

Tervetuloa!

Suomen Akatemian viestintä
Silja Järvensivu
viestintäharjoittelija
p. 050 381 4979
silja.jarvensivu(at)aka.fi

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs