Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kuntoutussäätiön Kuntouttajamitali Sydänliiton Tulppa-kuntoutukselle

Suomen Sydänliitto ry

Kuntoutussäätiön Kuntouttajamitali Sydänliiton Tulppa-kuntoutukselle

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2011 klo 16:04
Julkaisija: Suomen Sydänliitto ry

Tiedote 12.4.2011
julkaisuvapaa heti

Kuntoutussäätiön Kuntouttajamitali Sydänliiton Tulppa-kuntoutukselle

Kuntoutussäätiön hallitus on myöntänyt kuntouttajamitalin Sydänliiton Tulppa-avokuntoutukselle. Mitali jaettiin kahdennenkymmenennen kerran Valtakunnallisilla kuntoutuspäivillä tänään. Mitalin vastaanottivat Sydänliiton pääsihteeri Tor Jungman ja terveyspalvelupäällikkö Ulla-Riitta Penttilä.

Vaaratekijöiden vähentäminen elintapoja ohjaamalla

Tulppa on ryhmämuotoinen avokuntoutusohjelma valtimotautipotilaille ja niille, joilla on hoitoa vaativia valtimotaudin vaaratekijöitä. Pääkohderyhmä ovat sepelvaltimotautipotilaat, mutta ohjelma sopii myös tyypin 2 diabeetikoille ja lievistä aivoverenkiertohäiriöistä kärsiville.

Ohjelmassa pyritään ensisijaisesti vähentämään valtimotaudin vaaratekijöitä elintapaohjauksella. Lisäksi pyritään lievittämään myös sairauden mukanaan tuomaa pelkoa ja ahdistusta sekä puuttumaan ajoissa masennukseen.

Tulppa-ohjelma luotiin alun perin tukemaan potilaiden jatkohoitoa kunnissa ja sen toteuttivat terveyskeskukset. Ohjelman kokeiluvaihe toteutettiin Sydänliiton projektina vuosina 1999–2002 Raha-automaattiyhdistyksen tuella 23 itäsuomalaisessa terveyskeskuksessa.

Ohjelmaa toteutetaan pääosin terveyskeskusten kautta kunnissa, joissa toiminta on jo vakiintunut, sekä terveyskeskuksissa, joissa toiminta pystytään käynnistämään omilla resursseilla.

Sydän- ja verenkiertoelinten taudit ovat perinteisesti olleet suomalaisilla yleisempiä kuin muissa maissa. Sepelvaltimotauti on suomalaisilla merkittävä kansansairaus.

Lisätietoja

Kuntoutussäätiö, toimitusjohtaja Veijo Notkola, 040 509 4182 
Sydänliitto, terveyspalvelupäällikkö Ulla-Riitta Penttilä, 050 569 8081

Kuntoutussäätiö myöntää kuntouttajamitalin tunnustuksena kuntoutuksen hyväksi suoritetusta merkittävästä toiminnasta. Mitalin saajan toiminnan on oltava ainutlaatuisuudeltaan, esimerkillisyydeltään ja/tai toiminnan laajuuden, vaikuttavuuden tai uutuuden suhteen merkitsevästi maamme kuntoutustoimintaa edistävä. Mitali voidaan myöntää vain Suomessa toimivalle henkilölle, työryhmälle, laitokselle, järjestölle tai kuntoutujalle. Saajan on oltava aktiivisesti mukana Suomen kuntoutustoiminnassa.

Viime vuonna kuntouttajamitalin sai Suomen Mielenterveysseuran varhaiskuntoutustoiminta. Mitalin on suunnitellut Tauno Ruuska.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs