Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Koko perheen turvallisuustapahtuma näkyy ja kuuluu viikonloppuna Tampereella

Tampereen Messut

Koko perheen turvallisuustapahtuma näkyy ja kuuluu viikonloppuna Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2015 klo 10:42
Julkaisija: Tampereen Messut

VETONAULANA OVAT PUOLUSTUSVOIMIEN TAISTELUNÄYTÖKSET

Kokonaisturvallisuus 2015 -messut alkoivat Tampereella 131 näytteilleasettajan voimin. Perjantaista sunnuntaihin 4.–6.9. järjestettävä suuren yleisön turvallisuustapahtuma tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle ja alan ammattilaisille. Elämyksellisen viikonvaihteen ohjelmasta mainittakoon Puolustusvoimien taistelunäytökset ja kalustonäyttelykenttä, viihdyttävä kuviomarssishow, poliisi-, pelastus- ja tullikoiranäytökset, Madventures-turvasulkeiset ja Security Track -kilpailu. Lauantaina Tampereen keskustassa on viranomaisten yhteistoimintanäytös, jonka aiheena on vesipelastus. Näytöksen jälkeen on maksuton bussikuljetus messuille. Sunnuntaina YK:n 70-vuotista taivalta messuyleisön kanssa juhlistavat Mikko Kuustonen, Paleface ja Hanna Brotherus.

Kuvat ja videot mediainfosta sekä taistelunäytöksen kenraaliharjoituksista: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle).

Videohaastattelut:

Security Track: Avajaisissa palkittiin nettikilpailun parhaat – testaa oma osaamisesi messuilla

Security Track -kilpailu on osa valtakunnallista tietotaito-ohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä nuorten ja perheiden turvallisuustietoa sekä taitoa pitää itsestä ja toisista huolta. Security Trackin nettikilpailuun osallistui lähes 2400 oppilasta eri puolilta Suomea, pääosin Tampereelta. Tiedontaso osoittautui vaihtelevaksi, mutta parhaat tulokset olivat erittäin hyviä. Tiedontaso oli heikointa fyysiseen aktiivisuuteen ja jokamiehen oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Paras taso saavutettiin ravintoon ja nilkan nyrjähdykseen liittyvissä kysymyksissä. Nettikilpailu sisälsi 28 monivalintakysymystä. Messujen avajaisissa palkittiin perjantaina nettikilpailun kolme parasta oppilasta. Voiton vei Kalle Pääkkönen, Sammon koulu 9F (89,74 %). Seuraaviksi samalla oikeiden vastausten määrällä sijoittuivat Joona Lehtonen, Tampereen teknillinen lukio 15D (87,82 %) ja Jesse Vuori, Sammon keskuslukio 15 c (87,82 %). Messujen Security Trackilla kävijät, yritykset ja perheet pääsevät testaamaan tietojaan ja taitojaan esimerkiksi tuli-, liikenne- ja ensiaputehtävissä, fyysisissä testeissä sekä terveelliseen ravintoon ja jaksamiseen liittyvillä rasteilla.

Toiminnallista tekemistä riittää kaikenikäsille – osastoilla ja ohjelma-alueilla paljon nähtävää

Erityisesti nuorille tarkoitetut Tieto & taito -kehät tarjoavat myös terveys- ja turvatietoutta. Liikenneturvan turvavyöautossa on mahdollista kokeilla miltä tuntuu olla kyydissä, kun auto kiepsahtaa katolleen tai selvittää, miksi käsillä ei kannata ottaa vastaan kojelaudasta törmäystilanteessa. Poliisin osastolla yleisö voi testata, miten onnistuu poliisien valintakokeisiin kuuluvan 80-kiloisen nuken kuljetus. Pirkanmaan pelastuslaitoksen ulko-osastolla esitellään alkusammutuskoulutusta ja kerrotaan kodin turvallisuudesta. Messuilla pääsee tutustumaan lähemmin myös paloautoon, poliisin maijaan ja moottoripyörään.

Turvallisuus puhuttaa monesta näkökulmasta – alan huippuasiantuntijat mukana messuilla

Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi nostaa perjantaina laajasti esille turvallisuuskysymykset aina kansainvälisestä toiminnasta ja kyberulottuvuudesta sisäiseen turvallisuuteen ja väestön hyvinvointiin. Puhumassa ovat Turvallisuuskomitean puheenjohtaja, kansliapäällikkö Arto Räty, ulkoministeriön kybersuurlähettiläs Marja Rislakki, Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg, sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas, Itä-Suomen yliopiston professori Juho Saari sekä KSF Media Ab:n toimitusjohtaja Barbro Teir. Puheenjohtajana toimii YLE:n juontaja ja tuottaja Jussi-Pekka Rantanen. Kyberturvallisuus koskettaa jokaista -paneelissa keskustellaan perjantaina kyberturvallisuudesta ja netin turvallisuudesta Aamulehden päätoimittajan Jorma Pokkisen johdolla. Panelisteina nähdään Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori, kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll, Insta DefSec Oy:stä, johtaja Kirsi Karlamaa Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksesta ja rikoskomisario Tero Muurman KRP:n kyberrikostorjuntakeskuksesta.

Suurtapahtuman messuopas: http://issuu.com/tamperetradefairs/docs/kokonaisturvallisuus_2015_messuopas. Koko ohjelma: www.kokonaisturvallisuus.fi. Mediamateriaalit: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle).


Kokonaisturvallisuus-messut 4.–6.9.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Avoinna: pe 9–18, la 10–18, su 10–16. Alle 18-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi (alle 7-vuotiaat ainoastaan aikuisen seurassa).

LISÄTIEDOT: www.kokonaisturvallisuus.fi, SoMe: #Kokonaisturvallisuus
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs