Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Koe synnytys 3D:nä

Koe synnytys 3D:nä

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2013 klo 11:00
Julkaisija: Dassault Systemes

Suomessa syntyi viime vuonna yli 59 000 lasta. Onnellinen tapahtuma herättää silti monia kysymyksiä. Tulevat vanhemmat saavat esimakua synnytyksestä BornToBeAlive-animaation avulla.

 

17.5.2013 – Pelottaako ensisynnytys? Pariisin Descartesin yliopisto ja maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys Dassault Systèmes ovat onnistuneet luomaan 3D-simulaation, jonka avulla tulevat vanhemmat pääsevät elämään synnytyksen jo etukäteen virtuaalimaailmassa.

 

Vanhemmat pääsevät 3D-videon ympäristössä tutustumaan synnytysosaston laitteisiin ja tapahtumiin. Tieto auttaa valmistautumaan paremmin tärkeää päivää varten. BornToBeAlive-sivusto sisältää synnytyssimulaation lisäksi myös verkkoyhteisön, jossa voidaan keskustella, jakaa tietoa ja esittää kysymyksiä synnytyksestä terveydenalan ammattilaisten johdolla.

 

Tuleva äiti saattaa pohtia esimerkiksi, mitä pitää tehdä, kun ensimmäiset supistukset alkavat, miksi synnytysosasto on täynnä monitoreita ja koneita, miten hallitaan kipua ja mitä tarkoittaa epiduraalipuudutus. BornToBeAlive-simulaation avulla asiat voi käydä läpi etukäteen, ja verkkoyhteisössä terveydenalan ammattilaiset, kuten lääkärit ja kätilöt vastaavat näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

 

– 3D-simulaation tarjoama kokemus on mainio apuväline oppimisessa. Uskomme, että 3D-videoiden käyttö terveydenhuollon opetuksessa tulee yleistymään. Yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa luotu BornToBeAlive auttaa jakamaan tietoa ja ymmärtämään lääketieteellisiä toimenpiteitä paremmin, toteaa anestesialääkäri ja  iLumens initiative -tutkimuslaboratorion johtaja Alexandre Mignon ranskalaisesta Descartesin yliopistosta.

 

– Simulaation avulla voidaan nähdä ja kokea asioita, joita ei ennen voitu kuvitellakaan. Simulaatio upottaa ihmiset ympäristöön, jossa he pääsevät turvallisesti kokeilemaan asioita yhä uudestaan, ollakseen valmiina tositilanteita varten, tiivistää Dassault Systèmesin strateginen markkinajohtaja Frédéric Vacher.

 

BornToBeAlive-3D-simulaatiota voi käyttää englanniksi ja ranskaksi ja se on toinen osa terveydenhuollon ammattilaisten luomasta Staying Alive -sarjasta. Staying Alive –simulaatiot jakavat tietoa esimerkiksi ensiavusta. BornToBeAlive-simulaatiosta on tulossa myös iPad-versio kuluvan vuoden aikana.

 

Tutustu synnytyssimulaatioon ja verkkoyhteisöön täällä: BornToBeAlive

 

 

###

 

Lisätietoja:

 

Dassault Systèmes, lehdistön yhteyshenkilöt

Mari Kuusinen, OS/G Viestintä, mari.kuusinen@osg.fi, p +358 40 1964374

Johanna Savolainen, OS/G Viestintä, johanna.savolainen@osg.fi, +358 46 539 1733

 

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys. Pariisin pörssissä noteeratun yrityksen pääkonttori sijaitsee Vélizyssa, ja sillä on 124 toimipistettä 27 eri maassa. Yrityksessä työskentelee yli 8 000 asiantuntijaa. Yritys on toiminut 3D-mallinnussovellusten pioneerina vuodesta 1981 lähtien, ja sillä on yli 115 000 asiakasta 80 maassa. Dassault Systèmesin asiakkaita ovat muun muassa Deltamarin, Metso, BMW Group, Skanska, Scania ja Procter&Gamble. Sen liikevaihto vuonna 2009 oli 1,25 miljardia euroa. Suomessa Dassault Systèmes on toiminut huhtikuusta 2010 ja se työllistää 20 ammattilaista. Lisätietoja: www.3ds.com

 

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM ja 3D VIA ovat Dassault Systèmesin rekisteröimiä ohjelmistoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs