Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Klassikko eutanasiasta julkaistaan uudelleen

Into Kustannus

Klassikko eutanasiasta julkaistaan uudelleen

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2014 klo 14:13
Julkaisija: Into Kustannus

Suomalainen keskustelu eutanasiasta alkoi, kun ruotsalaisen Clarence Blomquistin klassinen teos ilmestyi suomeksi 1960-luvun puolivälissä. Nyt tuo kirja julkaistaan kokonaisuudessaan uusintapainoksessa nimeltä Lempeä kuolema, johon on koottu tärkeimpiä puheenvuoroja eutanasiasta. Näistä tohtori Irma Kerppola-Sirolan artikkelit isänsä kuolemasta ja sairaaloiden äänettömistä, liikkumattomista potilasriveistä tulivat kuuluisiksi ulkomaillakin. ”Mikä sisässämme panee meidät jatkuvasti uhraamaan voimia ihmisen persoonattomalle ruumiille, vaalimaan loputtomasti hänen toukankuortaan, josta itse perhonen näyttää jo poistuneen”, hän kysyi.

 

Eutanasia on ajankohtainen aihe: lääkäriseura Duodecim ja Suomen Akatemia järjestävät konsensuskokouksen aiheesta vanhuuskuolema Espoossa Hanasaaren kulttuurikeskuksessa 3.–5.2.2014. Kokous on tarkoitettu lääketieteen ja muiden alojen asiantuntijoille sekä vanhusten parissa työskenteleville. Konsensuskokouksessa käsitellään vanhuuskuolemaa monesta eri näkökulmasta. Keskustelua käydään mm. kuolevan vanhuksen tarpeista ja oikeuksista, kuolintoiveista, elämän ja kuoleman arvostamisesta, ja kuolemasta tapahtumana. Konsensuskokousta varten kootaan laaja-alainen konsensuspaneeli, joka työskentelee kokouksen ajan tavoitteenaan saada aikaan konsensuslausuma. Lisätietoa: http://www.duodecim.fi/web/kotisivut/koulutus/-/naytasivu/83042/144683

 

Nyt julkaistava Lempeä kuolema on uusintapainos vuonna 1977 julkaistusta teoksesta Kuolema, jonka toimittivat Sinikka Airas, Pirkko Lahti ja Ilkka Taipale. Kirjan julkaisi tuolloin Suomen Mielenterveysseura. Uusintapainoksen on mahdollistanut Suomen Mielenterveysseura sekä Psykiatrian Yhteistyö ry ja Kustannus Oy Kunnia.

 

KIRJAN TIEDOT:

Sinikka Airas, Pirkko Lahti ja Ilkka Taipale (toim.): Lempeä kuolema

184 sivua, nidottu

ISBN 978-952-264-287-5

Lataa painokelpoinen kansikuva: http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/LempeaKuolema_kansi.jpg

 

 

LISÄTIEDOT:

Tatu Matilainen, tatu.matilainen@intokustannus.fi, puh. 040 7462 617

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

www.intokustannus.fi

 

Into Kustannus on ketterä ja ärhäkkä kustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

www.intokustannus.fi | www.mondediplo.fi | www.into-ebooks.com | www.facebook.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs