Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kirkon Palveleva puhelin tarjoaa keskusteluapua juhannuksenakin

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon Palveleva puhelin tarjoaa keskusteluapua juhannuksenakin

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 11:10
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon keskusteluavun kysyntä kasvaa vuosittain erityisesti heinäkuussa, kun monet muut auttajatahot sulkevat ovensa lomien ajaksi. Kirkon Palveleva puhelin, netti, chat ja kirje auttavat läpi kesän myös pyhäpäivinä.

Palveleva puhelin päivystää joka ilta, arkena ja pyhänä, klo 18 alkaen numerossa 01019 0071. Palveleva chat löytyy Kirkko Suomessa -Facebook-sivun kautta ja muutamien seurakuntien omilta verkkosivuilta. Chat päivystää kesällä arkisin klo 14–18. Verkossa apua tarjoava kirjetyyppinen Palveleva netti vastaa lähetettyihin viesteihin muutamassa päivässä.

Puhelin- ja verkkoauttamispalveluiden lisäksi tarjolla on myös kirjekeskusteluapua

Kirkon keskusteluavun vanhin kanava, Palveleva puhelin, on säilyttänyt asemansa suosituimpana yhteydenottoväylänä. Maaliskuusta alkaen keskusteluapua on saanut myös perinteikkäästi kirjepostilla.

”Eri kanavista jokainen löytää mieleisensä tavan käydä luottamuksellista keskustelua”, toteaa puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija Titi Gävert Kirkkohallituksesta. ”Moni kirjeellä lähestynyt on ilahtuneena kiittänyt mahdollisuudesta ottaa yhteyttä postitse.”

Palveleva kirje -palveluun voi kirjoittaa omista huolistaan kirjeen muodossa. Kirjeet käsitellään luottamuksellisesti, ja kirjepäivystäjä vastaa niihin parin viikon sisällä, jos lähettäjä on liittänyt mukaan oman osoitteensa. Kirjeet lähetetään osoitteella

Palveleva kirje
PL 210
00131 Helsinki

Kirkon keskusteluapu on kaikille avoin mahdollisuus keskustella anonyymisti mieltä painavista asioista. Keskusteluavun tarkoitus on tukea yhteydenottajaa kuuntelemalla ja etsimällä yhdessä yhteydenottajan elämäntilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja. Palveluissa päivystävät kirkon työntekijät ja tehtävään koulutetut vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia. Tarjolla on myös ruotsinkielisiä palveluita.

 

Lue lisää:
evl.fi/keskusteluapua
Palveleva chat
Palveleva netti

 

Lisätietoja:
Titi Gävert, puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija, p. 050 3264789, titi.gavert@evl.fi
Henna Ahlfors, verkkotyön koordinaattori, p. 050 3269 012, henna.ahlfors@evl.fi
Henna Liljeström, ruotsinkielisen keskusteluavun asiantuntija, henna.liljestrom@evl.fi

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs