Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kiinalaiset sairaanhoitajat täydentävät tutkintoaan

Turun ammattikorkeakoulu

Kiinalaiset sairaanhoitajat täydentävät tutkintoaan

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2016 klo 13:43
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulussa Ruiskadulla aloitti 23.8.2016 kymmenen kiinalaista opiskelijaa. He täydentävät sairaanhoitajatutkintonsa EU-vaatimusten mukaiseksi Suomessa.

 

Kaksitoista kiinalaista sairaanhoitajaa aloitti tammikuussa puolen vuoden valmentautumisen sairaanhoitajan tutkinnon täydentämiseen suomalaisten ja EU -vaatimusten mukaiseksi. 

–  Opiskelijat valittiin kielitaidon, hoitotyön osaamisen ja kulttuuriin sopeutumiskyvyn perusteella marraskuussa 2015 pidetyllä valintakokeella. Heistä kymmenen saapui Turkuun elokuun viidentenä päivänä suorittaakseen sairaanhoitajan tutkinto-opinnot Ruiskadulla, yliopettaja Tiina Nurmela kertoo

 

Opinnot etenevät tiiviissä tahdissa

Opiskelijat ovat elokuun aikana majoittuneet opiskelija-asuntoihinsa, tutustuneet Turkuun sekä totutelleet suomalaiseen ruokakulttuuriin.

–  Suomessa opinnot etenevät tiiviillä vauhdilla täydentäen, muuttaen ja lisäten kiinalaisten sairaanhoitajien tieto-, taito- ja kulttuurimaailmaa, Nurmela jatkaa.

Marras-joulukuussa alkavaan ensimmäiseen harjoittelujaksoon terveydenhuollossa valmentaudutaan teoreettisia perusteita läpi käyden. 

– Pekingissä ja elokuun alussa Turussa toteutuneen valmennusvaiheen onnistuneisuus nähdään varsinaisten opintojen alettua syyslukukaudella ja seuraavan vuoden aikana, hän toteaa. 

 

Koulutusvientiä jatketaan

Koulutusvientiä on tarkoitus jatkaa ja uusia opiskelijoita rekrytoidaan Kiinassa. Ensimmäisen toteutuksen antamat kokemukset auttavat kehittämään tätä koulutusformaattia toteuttavaa Terveys- ja hyvinvointi -tulosaluetta eteenpäin.

–  Uusia elementtejä tähän ja muihin koulutusvientiyrityksiin tuo vuonna 2017 käyttöön otettavat EU:n ulkopuolilta tulevien tutkinto-opiskelijoiden lukukausimaksut, Nurmela huomauttaa.  

Lisätietoja:

Yliopettaja, koulutusvastaava, Tiina Nurmela
puh. +358 44 907 5476 ja tiina.nurmela@turkuamk.fi

 

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs