Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Keskustan terveysasemalla uudistetaan akuuttien sairauksien hoitoa

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Keskustan terveysasemalla uudistetaan akuuttien sairauksien hoitoa

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2016 klo 12:30
Julkaisija: Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Turun kaupungin Keskustan terveysasemalla aloittaa toimintansa akuuttitiimi. Tiimin hoitaja ottaa ensin vastaan kiireellistä hoitoa tarvitsevan ja arvioi hänen tilanteensa. Lääkärin vastaanotolle pääsee aina tarvittaessa. Keskustan terveysasema palvelee lähes kolmasosaa turkulaisista. Toiminta käynnistyy maanantaina 18.1.2016.

Akuuttitiimin kuusi hoitajaa ottaa arkisin klo 8.00–16.00 vastaan kiireellistä hoitoa tarvitsevia. Ensin hoitaja haastattelee ja tutkii potilaan. Lääkärin vastaanotolle pääsee aina tarvittaessa. Lääkäri voi myös tehdä diagnoosin nopeammin, kun hoitaja on jo arvioinut potilaan tilanteen. Tavoitteena on myös nopeuttaa kiireettömään hoitoon pääsyä.

Ohjeellinen aika akuuttitiimin vastaanotolle varataan puhelimitse terveysaseman ajanvarausnumerosta. Kiireettömissä asioissa aika varataan hoitajalle tai lääkärille edelleen puhelimitse terveysaseman ajanvarausnumerosta tai eTerveyspalvelujen kautta. Akuuttitiimi ottaa vastaan Keskustan terveysaseman (Käsityöläiskatu 2) ensimmäisessä kerroksessa.  

Päivystyksellisissä ja ambulanssia vaativissa sairastumistapauksissa potilaat hoidetaan päiväaikaankin edelleen Turun alueen yhteispäivystyksessä Tyksin T-sairaalassa.

Sama akuuttihoidon malli on käytössä Runosmäen ja Varissuon terveysasemilla ja Mäntymäki 1:n toimintayksikössä. Se otetaan käyttöön myös muilla terveysasemilla, jos siitä saadaan edelleen hyviä kokemuksia.

Lisätiedot:

 www.turku.fi/terveysasemat

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs