Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kehitysvammapalveluita Lahden ja Aavan omaksi toiminnaksi

Lahden kaupunki

Kehitysvammapalveluita Lahden ja Aavan omaksi toiminnaksi

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2014 klo 15:33
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden sosiaali- ja terveyslautakunta, peruspalvelukeskus Aavan johtokunta sekä Eteva kuntayhtymän hallitus ovat hyväksyneet aiesopimuksen Etevan Aavan alueen eräiden asumisyksiköiden sekä Salpakankaan hoitokodin ja sen liikkuvan päivätoiminnan siirrosta Lahden kaupungin toiminnaksi. Aiesopimukseen sisältyy myös Orimattilan toimintakeskuksen siirto peruspalvelukeskus Aavan toiminnaksi ja Nastolan toimintakeskuksen siirto Lahden toiminnaksi.

Lahden kaupungin alueella sijaitsevien Etevan asumisyksiköiden ja toimintakeskuksen toiminta on jo siirtynyt Lahden kaupungin toiminnaksi vuoden 2013 alusta osana palvelujen kunnallistamista.

Hankkeen toisessa vaiheessa ja nyt valmistuneen aiesopimuksen mukaisesti peruspalvelukeskus Aavan alueella Nastolassa ja Orimattilassa toimivat Eteva kuntayhtymän hoitokodit (Rakokiven ja Kouluharjun hoitokodit ja Lettulantien ryhmäkodit) sekä peruspalvelukeskus Oivan alueella Hollolassa sijaitseva Salpakankaan hoitokoti siirretään osaksi Lahden kaupungin kehitysvammaisten palvelujen seudullista asumisyksikkötoimintaa.

Etevan Orimattilan toimintakeskus siirtyy peruspalvelukeskus Aavan toiminnaksi. Nastolan toimintakeskuksen toiminta siirtyy Lahden kaupungin organisoimaksi liikkuvaksi päivätoiminnaksi, ja samalla luovutaan nykyisistä tiloista.

Toiminnan muutoksessa on kyse tehtävien siirtymisestä yhdeltä hallintoviranomaiselta toiselle (Eteva kuntayhtymältä Lahden kaupungille ja peruspalvelukeskus Aava -liikelaitokselle). Yksiköiden palveluksessa vuoden 2014 lopussa oleva henkilöstö siirtyy toiminnoittain liikkeenluovutuksen periaattein Lahden kaupungin tai peruspalvelukeskus Aavan palvelukseen.

Siirtyvien toimintojen piirissä olevien muiden kuntien asiakkaiden osalta käydään erilliset neuvottelut heidän kotikuntiensa kanssa. Neuvotteluista vastaavat Lahti ja Aava tarvittaessa Eteva kuntayhtymän avustuksella.

Sopimuksen piiriin kuuluvat toiminnot käynnistyvät 1.1.2015 asumisyksiköiden ja Nastolan toimintakeskuksen osalta Lahden kaupungin toimintoina ja Orimattilan toimintakeskuksen osalta peruspalvelukeskus Aava -liikelaitoksen toimintana.

Valmistelua varten kukin toimija on nimennyt edustajansa ohjausryhmään sekä projektiryhmään. Asiakkaille omaisineen järjestetään siirrosta yleiset infotilaisuudet:

27.5.2014 Orimattilan yksiköt: Käkelän palvelutalo Koivikko, Käkeläntie 44, Orimattila.

2.6.2014 Salpakankaan hoitokoti: Oivatalo, kokoustila Oivallus, 2. krs, Terveystie 2, Hollola.

4.6.2014 Nastolan yksiköt: Timontalon Voutila, Hoitokodintie 10, Nastola

Tilaisuudet alkavat klo 16.30 ja kestävät noin tunnin.

LISÄTIEDOT:

Eteva

Henkilöstöjohtaja Irma Oinonen, p. 040 304 7009

Henkilöstön edustaja Helena Perttula, p. 020 692 100

Lahti

Vammaispalvelupäällikkö Harri Koivu, p. 044 416 3821

Palvelujohtaja Leena Lindström, p. 044 716 1945

Aava

Sosiaalijohtaja Pirkko Valtanen, p. 044 440 6522

Sosiaalipäällikkö Katja Raita, p. 044 440 6550

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs