Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Käytännön hoitotyön tekijöitä palkitaan Sairaanhoitajapäivillä

Suomen sairaanhoitajaliitto

Käytännön hoitotyön tekijöitä palkitaan Sairaanhoitajapäivillä

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2013 klo 07:00
Julkaisija: Suomen sairaanhoitajaliitto

Ihmisen parhaaksi -palkinnon saavat tänä vuonna sonkajärveläiset sairaanhoitajat Ella Karhu ja Elli Vornanen. Palkinto luovutetaan 14.3. Sairaanhoitajapäivien avajaisjuhlassa. 5000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Ella Karhu ja Elli Vornanen työskentelevät Sonkajärven terveyskeskuksen sairaanhoitajina. Heidän työssään korostuu ennaltaehkäisevän työn merkitys tavallisten kansansairauksien hoidossa. Ihmisen parhaaksi -raati näkee, että heidän potilaslähtöisillä ja omahoitoisuuden lisäämiseen kannustavilla toimilla on suuri vaikutus pienen paikkakunnan terveydenhoidossa. Tunnustus halutaan tänä vuonna antaa ruohonjuuritason työtä tekeville ja näin kunnioittaa sairaanhoitajien tekemää arvokasta ja vaikuttavaa työtä.

Ihmisen parhaaksi -raati näkee Karhun ja Vornasen ansioina myös ammattitaitoisen hoidon tarpeen arvioinnin, jolla on suuri merkitys potilaan arkeen. Näin jokaista asiaa ei tarvitse käydä hoitamassa kauempana sijaitsevassa yhteispäivystyksessä, vaan hoidon saa omalla kylällä.

Karhu ja Vornanen myös ohjaavat sairaanhoidon opiskelijoita käytännön työhön. Heidän luja ammattitaitonsa ja työkokemuksensa auttavat opiskelijoita huomioimaan terveyden edistämisen keinoja sekä sen vaikutuksia.


Tunnustus käytännön työlle

– Palkinnolla on valtavan suuri merkitys meille ja on upeaa, että käytännön perusterveydenhoidolle annetaan tällainen tunnustus, toteaa sairaanhoitaja Ella Karhu.

Opiskelijoiden ohjaaminen käytännön sairaanhoitotyöhön on Karhun ja Vornasen mukaan erittäin tärkeää. He ohjaavat vuosittain noin kuutta opiskelijaa Sonkajärven terveyskeskuksessa.

– Työharjoittelun aikana opiskelija pääsee itse toimimaan ja näkemään, millaista työ oikeasti on. On myös tärkeää luoda opiskelijoille positiivista mielikuvaa sairaanhoitajan työstä, jotta ala olisi kiinnostava vaihtoehto koulutustaan miettiville nuorille jatkossakin. Positiivisen mielikuvan luomiseen on tärkeää ihan pienet asiat, konkreettinen tekeminen ja positiivisen palautteen antaminen, Karhu pohtii.

Sonkajärveläiset sairaanhoitajat pitävät työstään ja sen ihmisläheisyydestä.

– Potilastyössä ollaan jatkuvasti tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, ja luottamuksen syntyminen ja potilaan kuunteleminen on tärkeää. Parhaimpia hetkiä ovat ne, kun yhteistyössä potilaan kanssa saadaan tuloksia aikaan ja iloitaan niistä, Vornanen sanoo.

Ella Karhu ja Elli Vornanen ovat toimittajien tavattavissa 14.3. klo 11.30 alkavassa Sairaanhoitajapäivien tiedotustilaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa.

Ihmisen parhaaksi -palkinto

Korostaakseen hoitotyön merkitystä Sairaanhoitajaliitto jakaa Ihmisen parhaaksi -palkinnon Sairaanhoitajapäivillä. Palkinto on 5 000 euroa. Palkinto jaetaan vuosittain ja sen lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Tänä vuonna palkinto myönnettiin kuudennen kerran.

Ihmisen parhaaksi -palkinto voidaan myöntää henkilölle tai taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt hoitotyötä ja väestön hyvinvointia. Tärkeitä palkintokriteerejä ovat toiminnan rohkeus, ajankohtaisuus, käytännönläheisyys ja asiakaskeskeisyys.

Palkintoraadissa olivat Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto, toimittaja Anne Flinkkilä YLEstä, johtaja Ritva Halila Hjelt-instituutista, neuvotteleva virkamies, TtT Marjukka Vallimies-Patomäki sosiaali- ja terveysministeriöstä, markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Johanna Parmanen Sairaanhoitajaliitosta sekä tiedottaja Antti Karjunen Suomen Messujen edustajana.

Lisätietoja:

Tiedottaja Antti Karjunen, Suomen Messut, p. 050 574 3444, antti.karjunen@finnexpo.fi (myös valokuvapyynnöt).

Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Johanna Parmanen, Sairaanhoitajaliitto, p. 044 529 0038, johanna.parmanen@sairaanhoitajaliitto.fi

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Laura Niemi, Sairaanhoitajaliitto, puh. 050 373 8602, laura.niemi@sairaanhoitajaliitto.fi

http://www.sairaanhoitajaliitto.fi/viestinta/yhteiskunnallinen_vaikuttaminen/ihmisen_parhaaksi-palkinto

Sairaanhoitajaliitto on merkittävä terveydenhuollon vaikuttaja sairaanhoitajia koskevissa asioissa. Tehtävämme on kehittää hoitotyötä ja antaa ammatillista tukea.  Edistämme sairaanhoitajien
asemaa asiantuntijoina paremman terveydenhuollon ja potilaslähtöisen hoitotyön puolesta. Järjestöömme kuuluu yli 51 000 hoitotyön ammattilaista. Joukossamme on sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs