Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Käsi sydämellä – pienilläkin teoilla on suuri merkitys

Roosa nauha

Käsi sydämellä – pienilläkin teoilla on suuri merkitys

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 10:00
Julkaisija: Roosa nauha

Vuoden 2015 Roosa nauha -rusetin on luonut vaatesuunnittelija Katri Niskanen. Nauhassa on auttamista symboloivat kädet, jotka muistuttavat meitä siitä, että pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys. Katri Niskaselle käsien piirtäminen nauhaan oli hyvin luontevaa, sillä hän työskentelee käsillään.

”Pienillä teoilla on väliä. Haluan omalla panoksellani tukea syöpätutkimusta, sekä kannustaa ihmisiä huolehtimaan itsestään ja toisistaan. Suunnittelin kädet nauhaan symboloimaan auttamista ja välittämistä”, Niskanen kertoo.

Roosa nauha on rintasyövän vastaisen taistelun symboli ympäri maailman. Keräys järjestetään Suomessa jo 13. kerran. Ostamalla nauhan, kumppaneiden tuotteita tai lahjoittamalla suoraan keräykseen olet mukana tärkeässä työssä. Nauhan hinta on kolme euroa.

9.10. vietetään Roosa nauha -päivää

Roosa nauha -päivänä 9.10. pukeudutaan pinkkiin ja värjätään yhdessä Suomi vaaleanpunaiseksi. ”Toivomme, että ihmiset järjestävät omia hyväntekeväisyystapahtumia esimerkiksi kahvihetkiä työpaikoilla ja kaveriporukoissa, ja lahjoittavat varoja Roosa nauha -keräykseen. Toiveenamme on myös, että kuvia tempauksista jaetaan Roosa nauha -Facebook-sivuille ja merkitään Instagramissa tunnisteella #roosanauha”, kertoo keräyspäällikkö Tuuli Lahti.

”Oman tempauksen järjestäminen ja potin perustaminen on helppo tapa osallistua ja välittää tietoa kampanjasta kavereille. Yksityiset ihmiset ja yritykset voivat perustaa potin kampanja-aikana. Kaikki mukaan tekemään hyvää,” kannustaa Lahti. Oman keräyspotin voi perustaa osoitteessa oma.syopasaatio.fi/roosa-nauha 

Roosa nauha -päivän tapahtumien lisäksi syöpäyhdistykset järjestävät lokakuun aikana luentoja ym. ympäri Suomea. Tietoa niistä on löydettävissä osoitteessa http://www.cancer.fi/roosanauha/?x116837218=118530749 

Kampanjalla kerätään varoja syöpätutkimukseen, neuvonta- ja tukipalveluihin

Rintasyöpään sairastuu Suomessa noin 4 800 naista vuodessa. Sairaus koskettaa sairastuneen lisäksi koko tämän lähipiiriä. Roosa nauha -kampanja kerää varoja kotimaiseen syöpätutkimukseen, erityisesti rintasyövän tutkimukseen ja neuvonta- ja tukipalveluihin sekä syövän ehkäisyyn. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä on tuettu syöpätutkimusta ja neuvonta- ja tukipalveluja vuosien 2005–2014 aikana lähes 4,7 miljoonalla eurolla.

Yhteistyökumppanit

Keräyksen pääyhteistyökumppaneita ovat vakuutusyhtiö AIG, Lumene, Lindex, Prisma, S-market, Alepa, Sale ja ABC-market.
Roosa nauha -jälleenmyyjät: Lindex, Prisma, S-market, Alepa, Sale, ABC-Market, Sokos, Emotion, Yliopiston Apteekki, Taito Groupin käsityömyymälät ja maakunnalliset syöpäyhdistykset. 

Katri Niskasen terveiset kampanjaan osallistumisestaan: https://www.youtube.com/watch?v=_JVnKnWdjZY

Tiedustelut kampanjasta, haastattelut: Tuuli Lahti, tuuli.lahti(at)cancer.fi, 040 558 0977

Kuvamateriaalit ja juttuvinkit: Mari Saari, mari.saari(at)cancer.fi, 050 544 6686

www.roosanauha.fi

Liitetiedostot

Kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi on lokakuu. Roosaa silkkinauhaa käytetään tuolloin rintasyövän vastaisen taistelun symbolina ympäri maailmaa. Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki.

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs