Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kansalaisten sähköisen terveydenhuollon palvelut ovat yleistyneet

Oulun yliopisto

Kansalaisten sähköisen terveydenhuollon palvelut ovat yleistyneet

Tiedote.
Julkaistu: 09.07.2015 klo 09:56
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopistoTiedote 9.7.2015

Terveydenhuollon tietojärjestelmät ovat maassamme kattavasti käytössä. Sähköisen terveydenhuollon palvelut kansalaiselle ovat yleistyneet. Potilastiedon alueellinen käyttö on entisestään kasvanut ja monimuotoistunut.

Terveydenhuollon tietoteknologiakartoitus kuvaa tieto- ja viestintäteknologian käyttöä Suomen terveydenhuollossa hetkellä, jolloin Kanta-palveluiden sähköinen resepti oli otettu käyttöön julkisessa terveydenhuollossa ja Potilastiedon arkiston käyttöönotto oli aloitettu.

Sairaanhoitopiireissä, terveyskeskuksissa ja yksityisten terveyspalvelujen tuottajien toiminnassa tapahtuneita muutoksia verrataan neljään aiempaan selvitykseen vuosilta 2003, 2005, 2007 ja 2011.

Professori Jarmo Reponen Oulun yliopistosta toteaa, että kansalaisille suunnatut sähköisen terveydenhuollon palvelut ovat selvästi lisääntyneet edellisistä kartoituksista. Suosituin näistä palveluista on sähköinen ajanvaraus.

Raportti tarkastelee terveydenhuollon tietoteknologian käytön tilannetta myös Sosiaali- ja terveysministeriön ja Kuntaliiton julkistaman Sote-tieto hyötykäyttöön 2020 -strategian valossa. Raportti antaa pohjaa sote-palvelujärjestelmän digitalisoitumisen suunnitteluun.

Tietoteknologiakartoitus hyödyttää terveydenhuollon palvelujärjestelmän sekä tietojärjestelmien kehittäjiä. Raportista saavat tukea myös muut terveydenhuollon toiminnan digitalisaation kanssa työskentelevät.

Selvitys on tehty sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä Oulun yliopiston FinnTelemedicumin ja THL:n yhteishankkeena.

Lähde:
Tieto- ja viestintäteknologian käyttö terveydenhuollossa vuonna 2014 - Tilanne ja kehityksen suunta

Minne Terveydenhuollon eKartta vie?
Julkaisun tulokset dioina THL:n SlideShare-kanavassa.

Lisätietoja:

Jarmo Reponen
professori, terveydenhuollon tietojärjestelmät
Oulun yliopisto
puh. 044 439 4820
etunimi.sukunimi@oulu.fi

Päivi Hämäläinen
johtava asiatuntija
THL
puh. 029 524 7665
etunimi.sukunimi@thl.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs