Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kansainvälistä Sairaanhoitajapäivää vietetään Päivät-Hämeessä omahoitoteemalla

Lahden kaupunki

Kansainvälistä Sairaanhoitajapäivää vietetään Päivät-Hämeessä omahoitoteemalla

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2015 klo 11:17
Julkaisija: Lahden kaupunki

Päijäthämäläiset sairaanhoitajat järjestävät alueellisen hoitotyön yhteistapahtuman tiistaina 12. toukokuuta, kansainvälisenä sairaanhoitajan päivänä. Tapahtuman ovat koonneet Aavan, Oivan, Heinolan, Lahden, Keskussairaalan ja sairaanhoitajaliiton aluejaoksen hoitotyön ammattilaiset ja hoitotyön johto.

Sairaanhoitajaliitto täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Lahden avoterveydenhoito haluaa juhlavuonna kiittää kuntalaisia hyvästä terveydenhoidostaan ja kannustaa pitkäaikaissairaita suunnitelmalliseen omahoitoon sairaanhoitajan tuella.

Terveyskioskissa historiallisiin työasuihin pukeutuneet hoitajat innostavat asiakkaita ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon sekä esittelevät mm. pitkäaikaissairaan omahoitomallia.

Lähiklinikoilla ja Pääterveysasemalla on saatavilla omahoitoa tukevaa materiaalia, muun muassa hyvinvointioppaita ja omahoitolomakkeita.

Omahoitopisteissä voi käydä esimerkiksi mittaamassa verenpaineensa. Itsemittauspisteitä löytyy jokaiselta Lähiklinikalta ja Pääterveysasemalta, Terveyskioskista, Pääkirjastosta sekä Mukkulan ja Kärpäsen kirjastosta. Tietoa omahoidosta ja mm. riskitestejä löytyy myös Hyvis.fi-sivustolla.

Sairaanhoitajapäivän päätapahtuma on seminaari, jonka teemana on Hyvää hoitoa Päijät-Hämeessä. Kello 13–16 keskussairaalassa järjestettävässä seminaarissa esitellään alueellisia kehittämis- ja toimintatutkimushankkeita. Tapahtumassa myös julkistetaan vuoden päijäthämäläinen sairaanhoitaja. Seminaariin on hoitotyön ammattilaisten lisäksi kutsuttu muun muassa alueen kansanedustajia, päättäjiä ja entisiä alueen hoitotyön johtajia. Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Kansainvälistä sairaanhoitajapäivää vietetään vuosittain kaikkien sairaanhoitajien esiäidin Florence Nightingalen syntymäpäivänä. Nightingale oli yläluokkaisen brittiperheen tytär, joka vastoin vanhempiensa tahtoa hakeutui sairaanhoitajaksi.

Lisätietoja: Lahden Terveyskioskin vetäjä, osastonhoitaja Helena Launiemi, puh. p. 044 716 1139

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs