Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Joensuu säästää vuosikymmenten ylläpidon siirtämällä miljoonia potilasasiakirjoja Kanta-arkistoon

Atostek

Joensuu säästää vuosikymmenten ylläpidon siirtämällä miljoonia potilasasiakirjoja Kanta-arkistoon

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2016 klo 07:00
Julkaisija: Atostek

Joensuun kaupunki on valinnut Atostekin eRA Siirto -palvelun vanhojen potilastietojen siirtämiseksi Finstar-potilastietojärjestelmästä Kelan Kanta-arkistoon.

Atostekin eRA Siirto –palvelu muuttaa vanhat potilastiedot Kanta-arkiston edellyttämään muotoon ja toimittaa tiedot edelleen Kelan arkistoitaviksi.

Arkistointivelvoite täyttyy näin pysyvästi ja vanhoja potilastietoja voidaan katsella Kanta-arkistosta kaikilla yhteensopivilla järjestelmillä. Joensuussa vanha Finstar on ollut toiminnassa enää arkistointivelvoitteen ja vanhojen tietojen katselutarpeen vuoksi, joten tietojen siirron jälkeen sen käyttö ja ylläpito voidaan lopettaa ja maksut loppuvat.

- Suomessa on satoja kuntia ja sairaanhoitopiirejä, joissa on edelleen käytössä vanhoja potilastietojärjestelmiä, jotka eivät ole Kanta-yhteensopivia. Atostekin  eRA Siirto -palvelun avulla vanhat potilastiedot voidaan siirtää tällaisista järjestelmistä erittäin kustannustehokkaasti Kanta-arkistoon, Miika Parvio Atostekista kertoo.

- Asiakkaamme säästää rahaa, täyttää lakisääteisen arkistointivelvoitteen ja ratkaisee vanhojen potilastietojen siirto-ongelman, summaa Parvio Atostekin ratkaisun etuja.

 

Lisätietoja:

Atostek eRA Siirto -palvelu

http://era.atostek.com/siirto

 

Miika Parvio, Atostek, puh. +358 45 113 8881

Atostek on vuonna 1999 perustettu tamperelainen ohjelmistoyritys, joka työllistää noin 50 henkilöä. Atostekin erikoisaloihin kuuluvat lääketieteen ja terveydenhuollon tietojärjestelmät, teollisuuden tuotekehityksen ohjelmistoratkaisut sekä julkisen ja yksityisen sektorin IT-rakennuttajakonsultointi. Atostek on yksi harvoista välittäjäorganisaatioista Kelan Kanta-arkistoon ja tunnettu potilasjärjestelmistä riippumattomien sähköisen lääkemääräyksen ja potilastietojen siirron palveluiden kehittämisen edelläkävijänä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs