Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » JAMKissa tutustutaan esteettömän opiskelun vaihtoehtoihin

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKissa tutustutaan esteettömän opiskelun vaihtoehtoihin

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2014 klo 10:50
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Opiskelevalla tai työelämään hakeutuvalla nuorella voi olla monenlaisia haasteita ja esteitä: fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia. Kyseessä voi olla esimerkiksi  liikunta- tai aistivamma, lukivaikeus tai paniikkihäiriö. Esteetön opiskelu korkea-asteen oppilaitoksissa  –hankkeen myötä on edistetty opiskelun ja osallistumisen esteettömyyttä suomalaisissa korkeakouluissa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa opiskelijalle monenlaista tukea. Jo valintakokeissa on mahdollisuus erityisjärjestelyihin ja opiskeluaikana järjestetään tsemppikursseja kielissä ja matematiikassa. Opiskelija voi osallistua kieli- ja lukitestauksiin ja saada tukea mahdollisiin ongelmakohtiin, myös konkreettisin apuvälinein. Nyt testauksessa on älykynä.

– Kynällä voi nauhoittaa luentoja tai keskusteluja ja tehdä samalla muistiinpanoja. Sitä voi myös hyödyntää, kun tekee tehtäviä kotona tai valmistautuu tenttiin. Muistiinpanot voi säilyttää kynällä tai lähettää sähköpostilla omalle tietokoneelle. Näyttöä sen eduista on ollut erityisesti  lukivaikeuksista kärsiville opiskelijoille ja  maahanmuuttajille, Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintotukineuvoja ja ESOK-yhdyshenkilö Irja Keralampi kertoo.

Esteettä työelämään tilaisuus pidetään JAMKin pääkampuksella tiistaina 4.2. klo 12.-16. Paikkana on Rajakatu 35,  tila BP14. Tilaisuudessa kerrotaan työllistymisen tukimuodoista, erilaisten esteiden ylittämisestä ja työolosuhteiden räätälöintikeinoista. Mukana on asiantuntijoita ja kokemuspuhujia sekä erilaisia työpajoja. Ilmottautuneita on yli 50.

Tapahtuman järjestävät  JAMK, Jyväskylän yliopisto sekä VATES-säätiö.

Median edustajat ovat tervetulleita!

Ohjelma

Lisätietoja:
Irja Keralampi, opintotukineuvoja, 040 848 8605, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs