Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Jalkarannan sairaala sulussa syyhypunkkiepidemian vuoksi

Lahden kaupunki

Jalkarannan sairaala sulussa syyhypunkkiepidemian vuoksi

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2014 klo 13:02
Julkaisija: Lahden kaupunki

Jalkarannan sairaalassa on havaittu syyhyepidemia, joka edellyttää sairaalasulkua. Kyseessä on vaaraton, mutta hoitoa edellyttävä syyhypunkin aiheuttama ihotauti, jota esiintyy ajoittain sairaaloissa ja hoitolaitoksissa. Epidemia on paikallinen. Sairaalaan ja sairaalasta ei tällä hetkellä pääse kuin hoitohenkilökunta poikkeustapauksia lukuun ottamatta.

Jalkarannan sairaalassa annetaan pitkäaikaista laitoshoitoa ja potilasvaihto on hyvin vähäistä. Syyhyn hoito ja häätö toteutetaan normaalien hoitokäytäntöjen mukaisesti ja yhteistyössä Päijät-Hämeen keskussairaalan infektiolääkärin kanssa. Kaikki sairaalan 260 potilasta, henkilökunta sekä osa omaisista saavat häätöhoidon.

Sairaalan henkilökunta kartoittaa epidemialle altistuneet henkilöt (mm. potilaiden omaiset ja henkilökunnan perheenjäsenet), ottaa heihin yhteyttä puhelimitse ja kirjeitse sekä antaa toimintaohjeet. Omaisia kehotetaan odottamaan sairaalan henkilökunnan yhteydenottoa ja välttämään omatoimista hoitoon hakeutumista.

Syyhypunkin hävittäminen edellyttää sairaalan potilasvirran sulkua vähintään kahdeksi viikoksi.

Jalkarannan sairaalan yhteydessä oleva ruokala sekä kirjasto ovat normaalisti käytettävissä. Tartuntavaara on ainoastaan sairaalan osastoilla, jotka on nyt suljettu. Syyhypunkki tarttuu vain tiiviissä ihokosketuksessa, ei esimerkiksi käteltäessä. Syyhypunkki kuolee noin vuorokaudessa ihmiskehon ulkopuolella. Taudin itämisaika on 1 – 3 viikkoa.

Omaisten, joiden on välttämätöntä vierailla sairaalassa, tulee ottaa yhteys sairaalan henkilökuntaan ennen vierailua.

Lisätietoja:

Lahden kaupunginsairaalan ylilääkäri Markus Salo, puh. 050 398 7855

Lahden kaupunginsairaalan johtava ylilääkäri Merja Valjakka-Heimola, puh. 050 398 7647

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs