Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Ihoa kaunistavat korjaushoidot kannattaa tehdä pimeän aikaan

Terveystalo

Ihoa kaunistavat korjaushoidot kannattaa tehdä pimeän aikaan

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2013 klo 08:34
Julkaisija: Terveystalo

Ihoa korjaavat toimenpiteet kannattaa ajoittaa syksy- ja talviaikaan, kun auringonvalon vaikutus on vähäistä. Monta iho-ongelmaa voidaan hoitaa laserilla.

Ihomuutoksia voidaan korjata monenlaisilla laserhoidoilla. Ennen laserhoitoja auringonotosta tulisi olla kulunut kuukausi, ja hoidon jälkeen aurinkosuojaa tarvitaan vielä kuukauden ajan.

– Hoitoa ennen on aina syytä keskustella ihotautilääkärin kanssa sopivasta vaihtoehdosta ja mahdollisista laserhoitojen esteistä. Laserhoidot eivät sovi raskaana oleville, ja esimerkiksi diabetes tai kortisonihoito hidastaa paranemista. Myös tupakanpoltto huonontaa pintaihon verenkiertoa ja ihon paranemista, joten tupakoivien henkilöiden hoitoa harkitaan aina erikseen, kertoo Saara Huovinen, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Terveystalo Pulssista Turusta.

Fraxel-laserilla voidaan tasoittaa aknearpia ja pienentää laajentuneita ihohuokosia. Hoidolla voidaan myös korjata joitakin ihon värivirheitä ja auringonvalon aiheuttamia ihomuutoksia, tasoittaa pieniä ryppyjä ja kiinteyttää ihoa. 

– Se on ihoa säästävä hoitomuoto. Laser kuorii ihosta pistemäisiä osasia, ja joskus hoitoa voikin kokeilla ensin pienelle alueelle. Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi hoitoja kannattaa tehdä kolmesta viiteen kertaan noin 3–6 viikon välein, Huovinen kuvailee.

Hiilidioksidilaserilla voidaan poistaa hyvänlaatuisia nappulatyyppisiä luomia, tali- ja hikirauhasperäisiä ihomuutoksia sekä syyliä ja känsiä. Aina laserhoidon syy ei siis ole välttämättä kosmeettinen, sillä esimerkiksi syylät ja känsät ovat usein myös kipeitä.

– Hiilidioksidilaserhoito vaatii paikallisen puudutuksen ennen toimenpidettä. Kasvoissa hoidetut kohdat paranevat yleensä nopeammin kuin raajoissa tai vartalolla.

Pulssivärilaserilla hoidetaan punoittavaa ihoa, kuten ihon laajentuneita pintaverisuonia poskissa ja nenän alueella. Myös ruusufinni-ihottuman aiheuttama kasvojen punoitus sekä esimerkiksi kirkkaanpunaisten tuliluomien hoito onnistuu pulssivärilaserilla.

– Pulssivärilaserhoito ei vaadi ollenkaan puudutusta – se tuntuu iholla ainoastaan pieninä nipistyksinä. Hoitoa annetaan noin 4–6 viikon välein ihomuutoksesta riippuen, Huovinen kertoo.

Aleksandriittilaserilla poistetaan tummia karvoja. Siinä laserin energia hävittää vähitellen karvatupen vaikuttamatta haitallisesti ympäröivään ihoon.

– Tämä hoito ei vaadi myöskään edeltävää puudutusta. Hoito kestää noin 10 minuutista tuntiin, ja se uusitaan 1–2 kuukauden välein. Parhaat hoitotulokset saavutetaan 4–6 hoitokerralla, Huovinen kuvailee.

Lisätietoja:
Saara Huovinen, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri, Terveystalo Turku Pulssi, saara.huovinen@terveystalo.com

Anni Romu, viestintäpäällikkö, Terveystalo, 050 571 1887, anni.romu@terveystalo.com

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2012 oli yhteensä 71,9 miljoonaa euroa ja viime vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen yli 27 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs