Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Hyvää ja turvallista vanhusten hoitoa Elimäen Puustellissa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Hyvää ja turvallista vanhusten hoitoa Elimäen Puustellissa

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2013 klo 15:55
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on mukana syksyllä 2011 alkaneessa Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (HEA) -hankkeessa.

Hankkeessa on kahdeksan korkeakoulua osatoteuttajina ja hallinnoinnista vastaa Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Kymenlaakson Ammattikorkeakoulun osahanke käsittelee vanhusten yksinäisyyden vähentämistä ja yhteisöllisyyden lisäämistä palveluasumisessa, pilottikohteena on Elimäen Puustelli ry.

Haastatteluista ratkaisuihin

Pilottikohteessa suoritettiin keväällä 2012 asukkaiden ja työntekijöiden haastattelut yksinäisyyden kokemukseen ja turvallisuuden tunteen kokemiseen liittyen.

Haastattelujen perusteella voidaan todeta asukkaiden kokevan olonsa turvalliseksi Elimäen Puustellissa ja yksinäisyyden kokemukset olivat hyvin vähäisiä. Asukkaat kokivat voivansa valita seurassa olemisen tai yksin omassa asunnossa olemisen välillä.

Työntekijöiden toiminta on vanhuksia kunnioittavaa ja arvostavaa sekä yhteisöllisyyttä lisäävää ja hyvän vanhusten hoidon ja hoivan periaatteita noudattavaa. Monipuolinen viriketoiminta antaa mahdollisuuden jokaiselle löytää itselleen sopivaa virikettä.

HEA-hankkeen myötä tähän viriketoimintaan saatiin teknologisia sovelluksia apuvälineiksi yksinäisyyden vähentämiseen ja yhteisöllisyyden lisäämiseen.

Keväästä 2013 alkaen on Elimäen Puustellissa ollut käytössä SmartVision Oy:n SmartVisio TV sekä koekäytössä Audience Firstin Sound Vitamins eli Sävelsirkun tablettiversio kokeilussa.

Sisältöä opiskelijoiden tuottamana

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun vanhustyön koulutusohjelman opiskelijat ovat tuottaneet sisältöä SmartVision TV:hen, joka soveltuu erityisesti muistelutyön tukemiseen. Toimintatuokioita he järjestävät asukkaille tabletin avulla sekä ovat työntekijöiden tukena uuden teknologian käyttöönotossa.

Syksyllä 2013 tullaan suorittamaan kysely näiden laitteiden hyödyllisyydestä yksinäisyyden lievittämisessä ja yhteisöllisyyden lisäämisessä.

Metropolia Ammattikorkeakoulu teki Elimäen Puustellissa myös energiakartoituksen, valaistusselvityksen ja sähköselvityksen. Kartoituksesta ja selvityksistä tehdyistä raporteista pilottikohde sai tietoa kehittämistyön pohjaksi.

HEA-hanketta rahoittaa Euroopan unionin aluekehitysrahasto ja Päijät-Hämeen Liitto.

Lue lisää osoitteesta hea.metropolia.fi

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Osahankkeen projektipäällikkö, lehtori Merja Laitoniemi
p. 044 702 8400
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs