Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » HUS hankkii leikkaussalien kuvansiirtojärjestelmän Merivaaralta

Merivaara Oy

HUS hankkii leikkaussalien kuvansiirtojärjestelmän Merivaaralta

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2013 klo 09:00
Julkaisija: Merivaara Oy

Lahtelainen Merivaara Oy ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) ovat tehneet sopimuksen koskien leikkaussalien uusia kuvansiirtojärjestelmiä ja niiden ylläpitoa. Kyseessä on puitesopimus, jonka perusteella HUS voi tehdä tilauksia tarpeidensa mukaan. Ensimmäinen kohde on Helsingin Yliopistolliseen Keskussairaalaan (HYKS) kuuluva Meilahden tornisairaala, jonka hybridisaliin järjestelmä asennetaan jo tämän vuoden aikana – marraskuussa laiteasennukset ja joulukuussa sisäänajo. Muihin Meilahden tornisairaalaan leikkaussaleihin järjestelmä asennetaan vaiheittain vuosien 2014 ja 2015 aikana.

Merivaaran OpenOR on avoimeen arkkitehtuuriin perustuva hallintajärjestelmä, joka voidaan rakentaa leikkaussaliyksikön tarpeiden mukaan. On mahdollista integroida järjestelmä sairaalan käytössä oleviin laitteisiin ja muihin tietojärjestelmiin. Sen avulla leikkaustiimi voi esimerkiksi helposti hallita, editoida ja taltioida kuva- ja videomateriaalia useista eri lähteistä kosketusnäytön kautta sekä suorittaa etäkonsultaatioita ja -opetusta reaaliajassa. Suomessa kehitetty OpenOR on osa Merivaaran INTEGRA-palvelukokonaisuutta.

HUSin tarjouskilpailussa Merivaaran ratkaisun todettiin vastaavan sairaanhoitopiirin asettamia vaatimuksia ja lisäksi se oli kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto. Ennen tarjouksen hyväksymistä suoritetussa kliinisessä testissä todettiin, että kuvansiirtojärjestelmän läpi välitetyssä videokuvassa ei ollut lainkaan viivettä tai laatueroa verrattuna tähystyslaitteiston oman näytön videokuvaan.

Lisätiedot:

Pasi Kankaanpää, INTEGRA-liiketoiminnan johtaja, Merivaara Oy
Puh. 0400 473 354, pasi.kankaanpaa@merivaara.com

Josefin Hoviniemi, Markkinointi- ja tuotehallintajohtaja, Merivaara Oy
Puh: 040 680 3993, josefin.hoviniemi@merivaara.com

Merivaara Oy

Vuonna 1901 perustettu Merivaara kehittää ja toimittaa laajan valikoiman sairaalakalusteita, kuten leikkauspöytiä ja leikkaussalivalaisimia, tutkimuspöytiä ja paareja sekä synnytys- ja potilassänkyjä. Lisäksi tarjoamme integroituja leikkaussalijärjestelmiä sekä tuotteiden elinikää pidentäviä huoltopalveluita. Helppokäyttöisyydestään, kestävyydestään ja ergonomisesta muotoilustaan arvostettuja Merivaaran tuotteita ja ratkaisuja käytetään nykyään jo yli 120 maassa. Merivaara työllistää yhteensä noin 140 henkilöä neljässä maassa. Pääkonttori, valmistus, tuotekehitys ja vientitoiminnot sijaitsevat Lahdessa. Lisäksi Merivaaralla on myyntiin ja markkinointiin keskittyvät tytäryhtiöt Ruotsissa ja Norjassa, sekä myyntiorganisaatio Venäjällä. Lue lisää osoitteessa www.merivaara.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs