Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Huippusuosittu Body Worlds kesän vetonaula Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Huippusuosittu Body Worlds kesän vetonaula Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2013 klo 10:04
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE 17.6.2013

Huippusuosittu Body Worlds kesän vetonaula Heurekassa

Tiedekeskus Heurekan kesän suosikit ovat tänä vuonna maailmankuulu ihmisen anatomiaa ja terveyttä esittelevä Body Worlds -näyttely sekä ruoansulatuksesta kertova Suolistossa suhisee -näyttelykokonaisuus. Lisäksi tiedepuisto Galileissa on uutuutena esillä ekologinen Earth House -talo. Heureka on avoinna kesäkaudella joka päivä, juhannusviikosta alkaen pidennetyin aukioloajoin.

Suuren suosion ympäri maailmaa saavuttaneen Body Worlds -näyttelyn on nähnyt Heurekassa jo yli 150 000 kävijää. Uniikki näyttely havainnollistaa ihmisen anatomiaa, fysiologiaa ja terveyttä aitojen, plastinoitujen ihmisruumiiden ja elimien avulla. Maailmalla näyttelyn on nähnyt jo 35 miljoonaa ihmistä yli 70 kaupungissa.

Päänäyttelyn uusin näyttelykokonaisuus, Suolistossa suhisee, esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen.

Tiedepuisto Galilei on ainutlaatuinen puisto, jossa on kymmeniä kohteita eri tieteenaloilta. Tänä kesänä tiedepuistossa on esillä myös Earth House -talo. Katastrofialueelle ja kehitysmaihin suunniteltu ekologinen talo on tarkoitettu rakennettavaksi paikallista osaamista ja paikallisia materiaaleja hyödyntäen. Rakennus on energiaomavarainen, sillä sen energia tuotetaan mm. aurinkopaneeleilla ja tuuligeneraattoreilla. Ulkonäyttelyalueelle pääsee Heurekan sisääntuloaulan kautta ja se sisältyy näyttelylipun hintaan. Tiedepuisto Galilei avoinna 29.9. saakka.

Planetaarion ohjelmistossa on kesän ajan kolme elokuvaa: avaruusaiheiset Löytöretki avaruuteen ja Tie tähtiin sekä koko perheen animaatio Se on solu!, jossa sukelletaan tutkimaan ihmiskehon pienimpiä rakennuspalikoita.Päivittäiset esitysajat voi tarkistaa osoitteesta www.heureka.fi.

 

Heureka on normaalisti avoinna ma–pe klo 10–17, to klo 10–20 ja la–su klo 10–18. ­

Kesällä 24.6.–11.8. välisenä aikana Heurekalla on arkisin pidennetyt aukioloajat:

ma–pe klo 10–19 ja la–su klo 10–18. Heureka on avoinna myös juhannusaattona ja -päivänä.

 

Tervetuloa Heurekaan!

 

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tikkurila, Vantaa

Puhelin: (09) 85799

info@heureka.fi

www.heureka.fi  


Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs