Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Hiustutkimuksen uranuurtaja auttanut hiustenlähdöstä kärsiviä jo 45 vuotta

HiusAkatemia

Hiustutkimuksen uranuurtaja auttanut hiustenlähdöstä kärsiviä jo 45 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 11:36
Julkaisija: HiusAkatemia

Tiedotusvälineille 19.5.2016                                                       Julkaisuvapaa                            

 

Hiustutkimuksen uranuurtaja auttanut hiustenlähdöstä kärsiviä jo 45 vuotta

 

Kansainvälisessä Global Salon Business Awards –kilpalussa vuonna 2004 palkittu hiusalan yrittäjä Annikki Hagros-Koski on tehnyt uraauurtavaa työtä hiustenlähdön ehkäisyssä jo 45 vuotta.

 

Vuonna 1971 Hagros-Koski perusti parturi-kampaamo-kauneushoitola Salon Alexandran, koska hänellä huoli ja tarve hoitaa omaa hiustenlähtöä. Lääkäreillä ei ollut antaa ongelmaan neuvoja, ohjeita eikä hoitoa. Hiustenlähtöä pidettiin silloin normaalina ikään liittyvänä ilmiönä, vaikka hiustenlähtö on aina merkki siitä, että kehossa kaikki ei ole kunnossa.

 

Luonnontieteiden kandidaatiksi Helsingin yliopistossa opiskelut Hagros-Koski ryhtyi tutkimaan hiusten kasvua ja kasvun keskeytymisprosesseja vuonna1985 lääketieteelliseen tutkimukseen tarkoitella mikroskoopilla. Laajoissa tutkimuksissa häntä ovat avustaneet mm. lääkärit, kemistit ja ravitsemusterapeutit.

 

Työssä kerääntyneen merkittävän hiusaineiston pohjalta alkoi hahmottua ymmärrys hiusten kasvusta, hiuspohjan häiriötiloista ja hiustenlähtöön vaikuttavista lukuisista tekijöistä. Salon Alexandra -kampaamon nimi muutettiin Hiusakatemiaksi ja hiustutkimustyöhön palkattiin terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisia sekä tutkijoita. Hagros-Koski on julkaissut kaksi kirjaa hiustenlähdöstä, hiuspohjan ongelmista ja hoitokeinoista.

 

Hagros-Kosken hiustutkimus on luonut kansainvälisesti uraauurtavaa tietoa ja ymmärrystä hiustenlähdön yksilöllisistä syistä ja keinoista pysäyttää se. Jopa 90 % Hiusakatemiaan hiustenlähdön vuoksi tulleista asiakkaista saa hiuksensa takaisin. Hiustenlähdön taustalla on aina useita syitä, siksi yksilölliset syyt pitää ensin selvittää hiustutkimuksella.

 

Hiustutkimuksen perusteella Hiusakatemia ohjaa mahdollisiin jatkotutkimuksiin lääkärille tai suosittelee ravintolisiä, ruokavaliomuutoksia, hiusten ja hiuspohjan hoitoja.

 

”Ei liene yllätys, että yksipuolinen ravinto tai ravinteiden heikko imeytyminen on yksi yleisimmistä hiusten lähtöön vaikuttavista syistä. Taustalta voi myös löytyä mm. kilpirauhasongelmia, jotka tulevat asiakkaille usein yllätyksenä. Voimme olla kiitollisia hiuksillemme, sillä kertovat meille kehon hyvinvoinnista enemmän kuin moni arvaakaan”, Annikki Hagros-Koski muistuttaa.

 

Hiustenlähtö on monissa kulttuureissa sosiaalisesti hankala ongelma, jota halutaan peitellä peruukeilla, lisäkkeillä ja tuuhennusaineilla tai istuttamalla kirurgisesti hiussiirteitä. Näillä menetelmillä on vaikutusta vain ulkonäköön, mutta perimmäisiä kehon hyvinvoinnin syitä hiustenlähtöön ne eivät poista.

Hiusakatemiassa käy asiakkaita tänä päivä myös ulkomailta ja toiminta kiinnostaa myös sijoittajia sekä yrittäjiä, jotka ovat halukkaita tarjoamaan hiustutkimuspalveluja. Hiusakatemialla on jäsenliikkeitä Suomessa, Virossa ja Ruotsissa.

Annikki Hagros-Koskelle on myönnetty Suomen yrittäjien Yrittäjäristin timanttiristi 40 vuoden ansiosta yrittäjänä 8.11.2013.

 

Lisätietoja:
Annikki Hagros-Koski, puh. 0400 615465 tai annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi

 

annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi

 

HiusAkatemia on hiustenlähdön ja hiuspohjaongelmien asiantuntija. www.hiusakatemia.fi

 

HiusAkatemia on hiustenlähdön ja hiuspohjaongelmien asiantuntija. Olemme tutkineet hiustenlähdön syitä lääketieteellisellä mikroskoopilla vuodesta 1985.

Tarjoamme hiusjuuritutkimuksia, hiuspohjatutkimuksia ja hiushoitoja hiustenlähdöstä tai hiuspohjaongelmista kärsiville. Sen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme muita palveluita, jotka tukevat hiusten ja koko kehon hyvinvointia.

Terve keho – terveet hiukset.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs