Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Hengitysliitto lahjoittaa kannettavan happirikastimen Länsi-Pohjan keskussairaalalle

Hengitysliitto

Hengitysliitto lahjoittaa kannettavan happirikastimen Länsi-Pohjan keskussairaalalle

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2016 klo 09:11
Julkaisija: Hengitysliitto

Laite on tarkoitettu pitkäaikaista happihoitoa tarvitsevien henkilöiden käyttöön.

Pitkäaikaista kotihappihoitoa tarvitsevien laitteet mahdollistavat liikkumisen vain kotona laitteen letkun avulla. Kannettavan happirikastimen avulla on mahdollista lähteä kodin ulkopuolelle, käydä asioilla ja osallistua sosiaalisiin tapahtumiin.

- Reilut kaksi kiloa painavaa happirikastinta on helppo kuljettaa mukana. Se toimii sekä akulla että sähkövirralla, kertoo Hengitysliiton aluesuunnittelija Päivi Suuniittu.

Kaikkiaan Hengitysliitto yhdistyksineen lahjoittaa tämän kevään aikana kahdeksan kannettavaa happirikastinta eri puolilla Suomea. Yksi laite maksaa noin 3 000 euroa.

- Laitteet on hankittu Hengitysliiton keräyksistä saamilla varoilla, sanoo Suuniittu.

Happirikastimen luovuttavat aluesuunnittelija Päivi Suuniittu ja Länsi-Lapin Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Lamminen tiistaina 31. toukokuuta klo 14 keuhkosairauksien poliklinikalla. Sen vastaanottaa ylilääkäri Sakari Saviaro. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Suomessa on yli 2 000 kotihappihoidossa olevaa henkilöä. Happihoitoa käytetään korjaamaan elimistön hapen puutetta. Yleisin syy pitkäaikaiseen kotihappihoitoon on keuhkoahtaumataudista johtuva voimakas hapen vajaus. Se aiheuttaa lisähapen tarpeen lähes koko vuorokauden ajaksi, lisähappea on käytettävä vähintään 16-20 tuntia.

Lisätietoja:

Päivi Suuniittu
Aluesuunnittelija
Hengitysliitto
p. 040 670 4870

Reijo Lamminen
Länsi-Lapin Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja
p. 0400 939 138

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton 92 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana yli 30 000 hengityssairasta ja heidän läheistään.

Hengityssairaudet koskettavat miljoonaa suomalaista. Suurimpia ryhmiä ovat astmaa, keuhkoahtaumatautia, kroonista keuhkoputkentulehdusta ja uniapneaa sairastavat. Rakennusten lisääntyneet home- ja kosteusvauriot ovat kasvattaneet sisäilmasta sairastuneiden määrää.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs