Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Hengitysliitossa käynnistyy sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin

Hengitysliitto

Hengitysliitossa käynnistyy sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2015 klo 09:15
Julkaisija: Hengitysliitto

Hengitysliitossa käynnistyy tiistaina 7. huhtikuuta sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin. Sen tavoitteena on tarjota sisäilmasta sairastuneille ja oireileville sekä heidän omaisilleen tukea sisäilmasairauden kanssa elämiseen.

– Puhelimessa on mahdollista keskustella omasta tilanteesta luottamuksellisesti vapaaehtoisen sisäilmasta sairastuneen päivystäjän kanssa, kertoo Hengitysliiton Homeesta sairastuneiden vertais- ja tukiverkostohankkeen suunnittelija Sari Mäki.

Puhelin on aluksi kokeilu syyskuun loppuun saakka. Sen taustalla on sairastuneiden tarve saada tukea vertaisilta myös puhelimitse. Moni sisäilmasta sairastunut ei oireilunsa vuoksi pysty osallistumaan vertaisryhmien toimintaan. 

– Paikallisten hengitysyhdistysten sisäilmasta sairastuneiden vertaisryhmien ohjaajat ovat jo pitkään antaneet vertaistukea myös puhelimitse. Kokeilulla pyrimme ohjaamaan puhelut yhteen numeroon ja kartoittamaan valtakunnallisen vertaispuhelintoiminnan tarvetta, Mäki sanoo. 

Sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin toimii numerossa 044 407 7010. Se on auki aikavälillä 7.4.2015–29.9.2015 tiistaisin klo 9–12 ja torstaisin klo 16–19, pois lukien heinäkuu sekä arkipyhät ja pyhien aatot. Puhelimessa päivystävät Hengitysliiton kouluttamat sisäilmasta sairastuneet kokemusasiantuntijat. 

Lisätietoja:

Sari Mäki
Suunnittelija 
Homeesta sairastuneiden vertais- ja tukiverkostohanke 
puh. 040 669 2207 
sari.maki@hengitysliitto.fi

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton 97 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana yli 30 000 hengityssairasta ja heidän läheistään.

Hengityssairaudet koskettavat miljoonaa suomalaista. Suurimpia ryhmiä ovat astmaa, keuhkoahtaumatautia, kroonista keuhkoputkentulehdusta ja uniapneaa sairastavat. Rakennusten lisääntyneet home- ja kosteusvauriot ovat kasvattaneet sisäilmasta sairastuneiden määrää.

Hengitysliittoon kuuluvat lisäksi valtakunnallinen erityisammattioppilaitos Ammattiopisto Luovi, rakennusterveyden erityisasiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Sisäilmakeskus Oy, työllistämiskeskukset Kovak Oy/Lovak ja Sytyke-Centre sekä hotellit Lasaretti ja Anttolanhovi.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs