Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Helsinki ei sijoita lasta kodin ulkopuolelle lasta tapaamatta

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsinki ei sijoita lasta kodin ulkopuolelle lasta tapaamatta

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2014 klo 16:36
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Toimittaja Päivi Punkan Helsingin lastensuojelua koskevassa uutisessa (HS 16.5.) väitettiin, että Helsingin lastensuojelussa lasten tulevaisuudesta päätetään lasta tapaamatta. Tämä ei pidä paikkaansa.

Vastuusosiaalityöntekijä tapaa lasta ja hänen perhettään lastensuojelun asiakkuuden aikana useita kertoja. Jos päädytään siihen, että lapsi pitää sijoittaa kodin ulkopuolelle, vastuusosiaalityöntekijä hankkii ehdotuksensa tueksi useiden erityisasiantuntijoiden lausunnot ja kuulee myös lasta ja hänen vanhempiaan.

Konkreettisen sijaishuoltopaikan etsimisessä Helsingin lastensuojelussa on käytäntö, jossa keskitetty asiakasohjaustyöryhmä etsii lapselle sopivan sijoituspaikan sosiaalityöntekijän tekemän lapsen sijaishuollon tarpeen arvioinnin pohjalta. Etsiessään paikkaa lapselle asiakasohjaustyöryhmän työntekijät ovat yhteydessä sosiaalityöntekijään ja mahdollisiin hoitopaikkoihin. Asiakasohjaustyöryhmä ei itse tapaa lasta, vaan lapsen tilanteen tunteva vastuusosiaalityöntekijä edustaa lasta.

Helsinki sijoittaa vuosittain kodin ulkopuolelle sijaishuollon laitokseen yli 200 lasta ja perhehoitoon noin 100 lasta. Helsingissä on 220 omaa vaativan laitoshoidon paikkaa. Ulkopuolisten palveluntuottajien määrä on noin 150. Yksittäiseltä työntekijältä ei voi edellyttää näin ison kokonaisuuden hallintaa ja tuntemusta. Tämän vuoksi paikkojen etsiminen on Helsingissä muiden isojen kaupunkien tapaan keskitetty asiakasohjaustyöryhmälle.

Jos vastuusosiaalityötekijä ja asiakasohjaustyöryhmä ovat lapsen tilanteesta ja sijoituksesta eri mieltä, niin asiasta keskustellaan vielä molempien osapuolien esimiesten kanssa.

Lisätietoja: Sisko Lounatvuori, Helsingin sosiaali- ja terveysviraston lastensuojelun johtaja, puh. 09 310 43439, sisko.lounatvuori(at)hel.fi

Lähettäjä:Jaana Juutilainen-Saari. viestintäpäällikkö, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, puh. 050 380 9738, jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi

Hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.
www.hel.fi/sote

Facebook

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs