Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 24.2. kokouksen ennakkotiedote

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 24.2. kokouksen ennakkotiedote

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2015 klo 15:51
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Stadin ikäohjelma edistää hyvän elämän edellytyksiä

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee seuraavassa kokouksessaan muun muassa Stadin ikäohjelmaa, joka on vanhuspalvelulain mukainen toimeenpanosuunnitelma Helsingissä. Ohjelmassa kerrotaan yhteisesti suunnitelluista toimenpiteistä vuosille 2015 – 2016.

Stadin ikäohjelman toimenpiteillä halutaan parantaa ikääntyneiden mahdollisuuksia aktiiviseen osallistumiseen, vaikuttamiseen ja tiedon saantiin. Tavoitteena on myös kohentaa ikääntyneiden asumista ja lisätä kotona asumisen mahdollisuuksia sekä lisätä ikääntyneiden mahdollisuuksia liikkumiseen, liikuntaan ja arkiaktiivisuuteen.

Helsinki haluaa olla muistiystävällinen kaupunki. Tavoitteena on turvata muistihäiriöistä ja -sairauksista kärsiville mahdollisimman hyvä elämänlaatu. Sosiaali- ja terveyspalvelujen halutaan olevan käyttäjälähtöisiä.

Ikäohjelma on valmisteltu yhdessä

Stadin ikäohjelmaa on valmisteltu verkostossa, jossa mukana on ollut kaupungin virastoja ja liikelaitoksia, järjestöjä, Helsingin vanhusneuvosto ja palvelukeskusten asiakasneuvostoja. Syksyllä 2014 järjestettiin kuntalaismielipiteiden kartoittamiseksi myös asukastilaisuuksia. Vanhuspalvelulaki edellyttää, että kuntien tulee valtuustokausittain suunnitella miten lain tavoitteet kuntakohtaisesti toteutetaan. Stadin ikäohjelma on Helsingissä osa pitkäjänteistä ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä.

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta pitää seuraavan kokouksensa tiistaina 24.2. klo 16.15 alkaen. Kokouksen esityslista liitteineen löytyy sosiaali- ja terveysviraston verkkosivuilta. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Stadin ikäohjelman listateksti 24.2.
Stadin ikäohjelma

Lisätietoja

Juha Jolkkonen
osastopäällikkö
sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut
puh. 050 547 2428

Helena Soini
erityissuunnittelija
puh. 040 334 7215 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs