Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 16.6. kokouksen ennakkotiedote

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 16.6. kokouksen ennakkotiedote

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2015 klo 15:27
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta pitää kevätkauden viimeisen kokouksensa tiistaina 16.6. klo 16.15 alkaen.

Oma toiminta toteutumassa suunnitellusti

Lautakunnalle esitellään sosiaali- ja terveysviraston toiminnan ja talouden ennuste 31.5. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat toteutumassa suunnitellun mukaisesti.

Työllisyyden hoitoon varatut määrärahat sen sijaan näyttävät ylittyvän merkittävästi. Ennusteen mukaan määrärahat ylittyvät arviolta 29 miljoonalla eurolla. Syynä tähän on työmarkkinatuen kuntaosuuden maksuperusteiden muutos 1.1.2015 alkaen sekä työmarkkinatuen saajien määrän kasvu.

Lisätietoja:Hannu Juvonen, virastopäällikkö, puh. 09 310 42215, hannu.juvonen(at)hel.fi

Sutjakka Stadi - uusi terveyden ja hyvinvoinnin ohjelma Helsinkiin

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi lihavuuden ehkäisyn ja hoidon toimenpideohjelma, Sutjakka Stadi. Ohjelma sisältää toimenpiteitä terveellisen ravitsemuksen ja arkiaktiivisuuden edistämiseen, istumisen vähentämiseen sekä lihavuuden hoidon tehostamiseen. 

Helsingissä on asetettu tavoitteeksi vähentää lasten, nuorten ja aikuisten lihavuutta ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia tehdä terveellisiä valintoja arjessaan. Tavoitteena on myös tukea helsinkiläisten itsehoitoa, kaventaa terveys- ja hyvinvointieroja ja vähentää riskiä sairastua esimerkiksi diabetekseen. 

Vaikka Suomessa ylipainoisten aikuisten määrä on vähentymässä, tilausta ohjelmalle on, koska lasten ja nuorten lihavuus lisääntyy edelleen. Viimeisimpien tutkimuksen mukaan kuusi prosenttia 6-vuotiaista helsinkiläislapsista on lihavia. Peruskoulun 8. ja 9. luokkien oppilaista 14 %, lukiolaisista 12 % ja ammatillisten oppilaitoksen opiskelijoista 20 % on ylipainoisia. 

Ohjelma on valmisteltu laaja-alaisessa työryhmässä sosiaali- ja terveysviraston johdolla. Ohjelman valmisteluun ovat osallistuneet kaupungin eri toimijat, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS), Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja kansalaisjärjestöt. Lautakunnalle esitetään, että ohjelman seurantaa varten asetettaisiin laaja-alainen seurantaryhmä. 

Lisätietoa: Ari Aimolahti, ylilääkäri, puh. 050 4020 969, ari.aimolahti(at)hel.fi

Lautakunnan syyskauden kokousajat

Lautakunta aloittaa syyskauden 18.8. Syyskauden muut kokousajat ovat 1.9., 15.9., 29.9., 13.10., 27.10., 10.11., 24.11., 1.12. ja 15.12. Lautakunnan kokoukset alkavat klo 16.15.

Kokouksen esityslista liitteineen löytyy sosiaali- ja terveysviraston verkkosivuilta. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Terveisin
Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
puh. 09 310 42240
jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto www.hel.fi - Terveyttä ja hyvinvointia helsinkiläisille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs