Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys: Pikkujoulujen ikävä yllätys voi olla allerginen reaktio ripsipidennyksistä tai rakennekynsistä

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys: Pikkujoulujen ikävä yllätys voi olla allerginen reaktio ripsipidennyksistä tai rakennekynsistä

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 09:00
Julkaisija: Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry

Kaunistautuminen, kuten ripsipidennysten tai rakennekynsien laitto kuuluvat monen pikkujoulusuunnitelmiin. Tarjolla on tavallisten ripsipidennysten lisäksi hileripsiä, ripsipidennyksiin tai rakennekynsiin liimattavia timantteja tai muita juhlavia koristeita. Koristautumisen seurauksena voi kuitenkin olla pikkujoulut pilaava allerginen reaktio, ihoärsytys tai ärtyneet silmät.

Ripsipidennysten liiman sekä rakenne- ja geelikynsimassan akrylaatit ovat voimakkaasti ärsyttäviä aineita. Ne voivat aiheuttaa hengitystieoireita, ihoärsytystä tai allergisen reaktion. Ihottuma, kutina, hilseily ja turvotus kuuluvat tyypillisesti allergisiin oireisiin. Joskus reaktio ripsien pidennyksistä voi olla niin voimakas, että silmät lähes turpoavat umpeen. Voimakkaimmat reaktiot vaativatkin lääkärissä käyntiä, kertoo iho- ja kosmetiikkaneuvoja Merike Laine Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksestä.

Allergia- ja Astmayhdistys kehottaakin miettimään tarkkaan, onko ripsipidennysten tai rakennekynsien laittaminen tarpeellista. Jos kuitenkin päädytään hankkimaan ripsipidennykset tai rakennekynnet, kannattaa tekijän ammattitaitoon kiinnittää huomiota. Pieni selvittelytyö tekijän ammattitaidosta voi pelastaa ikäviltä yllätyksiltä. Käytännössä ripsipidennyksiä ja rakenne- tai geelikynsiä voi tehdä kuka vaan, ilman kunnollista koulutusta. Tuotteiden aineosista, asianmukaisesta tekotavasta tai hygienia-asioista ei tekijällä välttämättä ole riittävästi tietoa. Jos tekotavassa ei esimerkiksi noudateta huolellista hygieenisyyttä, voi seurauksena olla silmätulehdus tai kynsivallintulehdus, toteaa Merike Laine.

Akrylaatit voivat aiheuttaa myös kynsien-  ja ripsientekijöille allergiaa sekä lisäksi ammattiastmaa. Ammattiastman oireina on hengenahdistusta, pitkittynyttä yskää ja hengityksen vinkumista. Kunnollisesta suojautumisesta onkin ensiarvoisen tärkeää huolehtia heti alusta asti.

Lisää tietoa rakennekynistä ja kosmetiikka-allergioista löytyy Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen Kosmetiikan allergiaportaalista, www.kosmetiikka-allergia.fi. Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksessä toimii myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, josta voi kysyä neuvoa kosmetiikka-allergioihin liittyvissä kysymyksissä.

Lisätiedot toimituksille

Iho- ja kosmetiikkaneuvoja Merike Laine, Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, p. 0408348803

 

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen

- parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua,

- harjoitamme neuvonta-, tiedotus- ja valistustoimintaa,

- vaalimme terveitä elämäntapoja ja suoritamme ennalta ehkäisevää terveyskasvatustyötä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs