Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Haku Kauhajoen sairaanhoitajakoulutukseen käynnistynyt

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Haku Kauhajoen sairaanhoitajakoulutukseen käynnistynyt

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2014 klo 15:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Haku ensi syksynä Kauhajoella alkavaan sairaanhoitajan aikuiskoulutukseen on alkanut. Seinäjoen ammattikorkeakoulun toteuttamaan koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa. Vuonna 2005 sairaanhoitajaksi valmistunut Kati Laitinen kertoo, että opiskelu aikuisiällä vaatii sitoutumista, mutta myös palkitsee. Laitisen mukaan SeAMKista valmistuneita sairaanhoitajia arvostetaan työelämässä.

Kati Laitinen aloitti omat opintonsa syksyllä 2001 käynnistyneessä aikuiskoulutuksessa. Monimuoto-opetuksena toteutettuun koulutukseen sisältyi lähiopetuspäiviä. Huomattava osa opiskelusta tapahtui kuitenkin luokkahuoneen ulkopuolella. Laitinen kertoo opiskelun vaatineen ajoittain pitkää pinnaa ja sitoutumista.

– Itse jäin opintojen ajaksi pois työelämästä, mikä oli minun kohdallani oikea ratkaisu. Useimmat opiskelutovereistani kuitenkin työskentelivät täysiaikaisesti koko opintojen ajan, joten tiedän senkin olevan mahdollista. Monilla oli lisäksi pieniä lapsia.

 

”SeAMKista valmistuneita sairaanhoitajia arvostetaan”

Kati Laitinen kiittelee Seinäjoen ammattikorkeakoulun tarjoaman koulutuksen korkeaa laatua. Ammattitaitoisilta ja alansa tuntevilta opettajilta sai hyvää evästystä tulevaan työhön.

– SeAMKissa opiskelijalta vaaditaan paljon. Toisaalta sieltä valmistuneita sairaanhoitajia myös arvostetaan työelämässä, koska korkea vaatimustaso on yleisesti tiedossa, Kati Laitinen toteaa.

 

Koulutus toteutuu monimuoto-opetuksena

Koulutusohjelmapäällikkö Raija Palo Seinäjoen ammattikorkeakoulusta painottaa sairaanhoitajan ammatin ja työtehtävien edellyttävän laajaa, tutkittuun tietoon pohjautuvaa hoitotyön osaamista. Tätä osaamista opiskelijat kehittävät itselleen opinnoissaan hoitotyön eri alueilla sekä teoriaopintojen että harjoittelujen muodossa. Opinnoista osa toteutetaan työelämän kanssa yhteistyönä tehtävinä projekteina ja opinnäytetyönä.

– Monimuotoisiin opiskelumenetelmiin sisältyy sekä lähiopetusta että itsenäistä opiskelua, josta osa toteutuu verkko-opiskeluna. Halutessaan opiskelija voi suorittaa osan opinnoista ulkomailla, SeAMKin yhteistyökorkeakouluissa, Raija Palo kertoo.

Kauhajoella alkavaan sairaanhoitajan aikuiskoulutukseen voi hakea ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaussa. Hakuaika päättyy 1.4.2014. Syyskuussa käynnistyvästä koulutuksesta vastaa SeAMK Sosiaali- ja terveysala. Käytännön järjestelyissä on mukana Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulu.

 

Lisätietoja: Koulutusohjelmapäällikkö Raija Palo, Seinäjoen ammattikorkeakoulu (puh. 020 124 5181, raija.palo@seamk.fi)

Kati Laitisen valmistuneen tarinan voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs