Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » GSK neljättä kertaa ykkössijalla globaalin terveydenhuollon vertailussa

GlaxoSmithKline Oy

GSK neljättä kertaa ykkössijalla globaalin terveydenhuollon vertailussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 08:56
Julkaisija: GlaxoSmithKline Oy

GSK on jälleen ensimmäisellä sijalla, kun vertaillaan lääkeyhtiöiden panostusta lääkkeiden maailmanlaajuiseen saatavuuteen. Riippumattoman Access to Medicine -säätiön indeksi julkaistiin nyt neljättä kertaa, ja GSK on ollut joka kerta ensimmäinen.

Access to Medicine -indeksissä tarkastellaan lääkeyhtiöiden toimia kehitysmaiden hyväksi seitsemässä eri kategoriassa. GSK johtaa alaa mm. tutkimuksen ja tuotekehityksen sekä lääkkeiden saatavuuden toteuttamisen osalta. Muita tutkittavia aiheita ovat oikeudenmukainen lääkkeiden hinnoittelu, patentti- ja lisenssikäytännöt, lääkelahjoitukset ja hyväntekeväisyys.

”Meillä on vielä paljon tekemistä, ennen kuin kaikilla kehittyvien maiden ihmisillä on pääsy riittävän kattavan terveydenhuollon pariin”, GSK:n pääjohtaja Andrew Witty kommentoi tutkimuksen tulosta. ”Tämän vuoden Access to Medicine -indeksin taso oli huomattavasti korkeampi kuin aikaisemmin, ja se kannustaa meitä miettimään vielä tehokkaampia ja nopeampia tapoja, joiden avulla voimme varmistaa, että lääkkeitämme ja rokotteitamme tarvitsevat ihmiset niitä myös saavat.”

Edellisen, vuonna 2012 julkaistun indeksin jälkeen GSK on kehittänyt toimintaansa monin tavoin, jotta lääkkeet ja rokotteet saavuttaisivat yhä useammat niiden tarpeessa olevat potilaat – asuinpaikasta ja maksukyvystä riippumatta.

GSK on mm. käynnistänyt laajan yhteistyön Save the Children -järjestön kanssa miljoonien lasten hyvinvoinnin parantamiseksi. Tavoitteena on vähentää köyhimpien maiden lapsikuolleisuutta mm. kehittämällä lääkkeitä erityisesti lasten käyttöön sekä kouluttamalla paikallisia terveydenhuollon työntekijöitä. Globaalin ohjelman lisäksi GSK:lla on paikallisia yhteistyöohjelmia. Suomessa yhteistyökumppani on Pelastakaa lapset ry.

Edelliseen indeksiin verrattuna GSK jatkoi myös RTS,S-malariarokotteen tutkimista, ja nyt kun rokotteelle on haettu myyntilupaa, maailma on askeleen lähempänä tilannetta, jossa afrikkalaisilla lapsilla voisi ensimmäistä kertaa olla rokotteen tuoma suoja malariaa vastaan. Lisäksi GSK on perustanut avoimen tutkimustiedon keskuksen, joka keskittyy Afrikan alueen kroonisten, ei-tarttuvien tautien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Lisätiedot:

Yhteiskuntasuhdejohtaja Susanna Korpivaara, p. 010 3030 529

 

GSK on lääkealan edelläkävijä. Keskitymme alkuperäislääkkeiden, rokotteiden ja itsehoitolääkkeiden kehittämiseen, tuotantoon ja markkinointiin. Tärkeimmät terapia-alueemme ovat hengitystie-, infektio- ja syöpäsairaudet sekä rokotteet. Suomessa GSK:lla on n. 110 työntekijää ja toimipaikkamme sijaitsee Espoon Isossa Omenassa.

Lisätietoja GSK:sta www.gsk.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs