Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Flunssa koettelee astmaatikkoja

Allergia- ja Astmaliitto ry

Flunssa koettelee astmaatikkoja

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2014 klo 09:37
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto kehottaa astmaatikkoja huolehtimaan riittävästä lääkityksestä flunssan oireillessa. Flunssa voi huonontaa astmaa merkittävästi. Influenssakausi on vasta tuloillaan, mutta myös se saattaa rasittaa astmaatikkoa perusterveitä enemmän.

Allergia- ja astmaliitto korostaa, että flunssa- tai yskänlääkkeet eivät hoida astmaa, vaan astmaa hoidetaan siihen määrätyillä reseptilääkkeillä. Niitä kannattaakin varata lääkekaappiin myös pahenemisvaiheiden varalle. Flunssa on tärkeää hoitaa kunnolla astmaoireilun hillitsemiseksi, mutta eri keinoin.

- Jos tunnet flunssan oireita, lisää heti astmaa hoitavan lääkkeen annostusta lääkärin ohjeiden mukaisesti. Jos astma tuntuu pahenevan lääkityksestä huolimatta, on syytä käydä lääkärin vastaanotolla tarkistuttamassa tilanne, ohjeistaa allergianeuvoja Johanna Värmälä Allergia- ja astmaliitosta.

- Flunssaa hoidetaan levolla ja siihen tarkoitetuilla oireidenmukaisilla lääkkeillä. Astmaatikon on hyvä tietää, että tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa astmaoireita. Riittävä nesteytys voi helpottaa liman irtoamista, ohjeistaa allergianeuvoja Johanna Värmälä Allergia- ja astmaliitosta.

Johanna Värmälä muistuttaa, että nenänhuuhtelukannu on myös hyvä apuväline nuhaa ja nenän tukkoisuutta poteville. Sen lisäksi nenää avaavat ja hoitavat nenäsuihkeet ja -tipat voivat oikein käytettyinä lievittää nuhaoireita.

Pahenevan astman tunnistaa mm. hengenahdistuksesta, avaavan astmalääkkeen tarpeen lisääntymisestä, heikentyneestä rasituksen sietokyvystä tai yskästä. Aamuiset PEF-arvot laskevat ja olo on tukkoinen. Lapsilla itku ja nauru muuttuvat yskänsekaisiksi ja voimat eivät riitä enää leikkeihin. Flunssa menee ohi yleensä muutamassa viikossa, astmaoireet jatkuvat.

 

Lisätietoja toimituksille 
Allergianeuvoja Johanna Värmälä, p. 040 1522 024

Tiedottaja Elina Demir, puh. 040 544 9728,email: tiedotus@allergia.fi

Allergia- ja Astmaliiton allergianeuvonta
P. 0600 14419. Ma, ti, ke klo 9-13, to klo 13-17. Hinta 0,87 e/min + pvm.

www.allergia.fi

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs