Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » FightBack Run juostaan 5. syyskuuta

Turun kaupunki

FightBack Run juostaan 5. syyskuuta

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2015 klo 10:30
Julkaisija: Turun kaupunki

Pekka Hyysalon ideoima FightBack Run järjestetään Turun Vanhalla Suurtorilla lauantaina 5. syyskuuta. Toista kertaa toteutettava FightBack Run on tapa auttaa ja saada sohvaperunatkin liikkeelle juoksemaan tai kävelemään yhdessä Pekan kanssa. Matkavaihtoehtoina on viimevuotinen 2,6 kilometrin lenkki sekä se tuplattuna eli 5,2 kilometriä. Lisäksi valittavana on 260 metrin esteetön lenkki. Tapahtuma-alue aukeaa kello 11.30 ja juoksun startti on kello 14.00.

Viime vuonna tapahtuma keräsi Aurajoen rannoille 1200 juoksijaa. Moni osallistuja totesi, että jos Pekka tuplaa matkan, tuplaamme mekin osallistujamäärän. Vanhalle suurtorille mahtuu 3 000 osallistujaa, joten paikka tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa kannattaa varmistaa heti. Mukaan lähteminen on helppoa: ilmoittautuminen onnistuu osoitteessa www.fightbackrun.fi. Vain 10 euron osallistumismaksulla pääsee mukaan tukemaan Pekan luotsaamaa FightBack -projektia, jonka tavoitteena on kuntouttaa päävamman saaneita FightBack -taistelijoita.

Miksi Pekka kävelee oman FightBack Runinsa?

Tällä kertaa Pekka taivaltaa oman 5,2 kilometrin mittaisen FightBack Runinsa kävellen, jotta malttamattomuus ei johtaisi siihen, että Pekan uuden kuntoutusohjelman pitkäjänteinen työ valuisi hukkaan.

Pekka on kuntoutunut helmikuusta lähtien intialaisen fysioterapeutin Dr. Rajul Vasan ohjauksessa. Vasa Concept on kehitetty nimenomaan päävamman saaneiden kuntouttamiseksi ja pohjautuu aivojen plastisuuden hyödyntämiseen. Pekka on harjoitellut useita tunteja päivässä, jotta väärin opitut liikeradat voitaisiin korvata luomalla uusia hermosoluyhteyksiä. Koko Pekan kuntoutus on käytännössä mennyt uusiksi, ja hänen on opeteltava esimerkiksi askeltamaan uudelleen.

Varoilla tuetaan FightBack -kuntoutujia

Pekan kuntoutus yhdessä Dr. Vasan kanssa alkoi Skypen välityksellä ja heinäkuussa Dr. Vasa saatiin vihdoin Suomeen FightBackin rahoituksella. Pekan tavoitteena on mahdollistaa vastaavanlainen kuntoutus mahdollisimman monelle päävamman saaneelle myös ensi vuonna. Hänen unelmanaan on avata Turkuun maailman ensimmäinen FightBack with Vasa Concept -sali jo seuraavan vuoden sisällä. Tähän tarvitaan hyväntekeväisyysvaroja, jotta kuntoutusta voitaisiin tarjota ilmaiseksi. FightBack Run on mukana toteuttamassa tätä projektia.

Tarina

FightBack-tarina alkoi 28. huhtikuuta vuonna 2010, kun freestylehiihtäjä Pekka Hyysalon päivän viimeinen lasku päättyi vakavaan loukkaantumiseen. Rinteestä Pekka kiidätettiin teho-osastolle ja suoraan leikkaussaliin. Pekka vajosi koomaan kolmeksi viikoksi. Lääkäreiden synkistä ennusteista huolimatta Pekka päätti kuitenkin taistella takaisin, ja vain kuusi kuukautta myöhemmin hän käveli jälleen.

Jo toipumisen alkuvaiheessa Pekka ilmaisi halunsa auttaa muita samaan tilanteeseen joutuneita. Hän halusi todistaa koko maailmalle, että jos hän pystyy, me muutkin pystymme. FightBack Run on osoitus taistelijaluonteen tahdonvoimasta, sisusta ja halusta tartuttaa FightBack -asenne jokaiseen suomalaiseen. Kotisohvalta nouseminen ei ole mahdotonta, jos teho-osastoltakin voi päästä jaloilleen!

Lisätietoja

FightBack Run: Marena Ahonen, tiedottaja, marena.ahonen@paavonurmisports.fi, 050 4313222

Lisätietoja FightBack Run -tapahtumasta
Ilmoittautuminen FightBack Runille

FightBack Run Facebookissa
Ylen Ajankohtaisen kakkosen juttu Pekasta 7.7.2015

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs